Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρυθμίστε τις οφειλές σας στη ΔΕΥΑΤ μέχρι και σε 40 δόσεις!

Ρυθμίστε τις οφειλές σας στη ΔΕΥΑΤ μέχρι και σε 40 δόσεις!
Η ΔΕΥΑΤ παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών – μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2015- με βάση μία κλίμακα μείωσης προσαυξήσεων και αριθμού δόσεων, που δημοσιεύει σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία».
Με εφάπαξ εξόφληση, σβήνονται όλες οι προσαυξήσεις.
Μέχρι 10 δόσεις, μειώνονται οι προσαυξήσεις κατά 90%.
Με 11- 20 δόσεις, μειώνονται οι προσαυξήσεις κατά 80%.
Με 21- 30 δόσεις, μειώνονται οι προσαυξήσεις κατά 70%.
Με 31- 40 δόσεις, μειώνονται οι προσαυξήσεις κατά 60%.
 
Ο ανώτερος αριθμός δόσεων είναι 40, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 40 €, ανεξαρτήτως ποσού οφειλής.
Υποβολή αιτήσεων γίνεται μέχρι 31 Αυγούστου 2015.
Στο ρυθμιζόμενο ποσό οφειλής συμπεριλαμβάνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014.
 
Απώλεια ρύθμισης επέρχεται μετά την μη πληρωμή δύο συνεχόμενων δόσεων σε προθεσμία ενός μηνός από την λήξη της δεύτερης δόσης αλλά ταυτόχρονα και την μη εμπρόθεσμη εξόφληση των επομένων της ρύθμισης εκδοθέντων λογαριασμών. Διακοπή της παροχής θα επέρχεται με την απώλεια της ρύθμισης, οπότε θα απαιτηθεί από τον οφειλέτη όλο το υπόλοιπο ποσό με κάθε νόμιμη διαδικασία.
 
Με την υποβολή της αίτησης του κάθε οφειλέτη στο Τμήμα Πελατών , θα συμφωνούνται με τον οφειλέτη το ληξιπρόθεσμο ποσό, θα ορίζονται οι δόσεις, το ποσό της κάθε δόσης, η ημερομηνία έναρξης εξυπηρέτησης, και στη συνέχεια η αίτηση θα προωθείται για έλεγχο από τον Δντή Οικονομικών Υπηρεσιών και έγκριση από τον Γενικό Διευθυντή.
 
Για την δυνατότητα εφαρμογής των παραπάνω απαιτείται η ανάλογη προσαρμογή της μηχανογράφησης.
 
Η επιχείρηση προς ενημέρωση των καταναλωτών-οφειλετών θα πρέπει να δημοσιεύσει την παρούσα δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και όπου κρίνεται σκόπιμο να γίνουν και ατομικές ενημερώσεις.
 
Όσον αφορά το καθεστώς προσαυξήσεων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ισχύει η ΑΔΣ: 8/2008 της ΔΕΥΑΤ η οποία έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριπόλεως με την με αριθμό Απόφαση: 61/2008, στην οποία προβλέπεται προσαύξηση με τόκο υπερημερίας 1%. Οι τόκοι υπερημερίας επιβαρύνονται με χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου 3,6%.
 
Για οφειλές μεταγενέστερες της 30/9/2014 εξακολουθούν να ισχύουν οι προηγούμενες διατάξεις-αποφάσεις του ΔΣ για ρύθμιση (έως δώδεκα δόσεις). Σε ιδιάζουσες περιπτώσεις αποφαίνεται η σχετική επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...