Menu
RSS
Σάββατο, 11/07/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Τζιούμης: «Ο Δήμαρχος δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια. Όμως, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»

Τζιούμης: «Ο Δήμαρχος δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια. Όμως, καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»
Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εξελίξεις στην ΚΕΔΗΤ, η παράταξη «Τρίπολη Αύριο» του Κώστα Τζιούμη, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου μιλώντας για όλα όσα συνέβησαν.
"Το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο απασχολήθηκε για μία ακόμη φορά με το σοβαρότατο σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ.
Το θέμα της διαχείρισης των χρημάτων στην ΚΕΔΗΤ απασχολεί το δήμ. συμβούλιο, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας για πάνω από τέσσερις μήνες, χωρίς να ξεκαθαρίζει ,με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του ιδίου του δημάρχου. 
Εμείς ως παράταξη από την πρώτη ημέρα, τον Ιούνιο, που υπήρξαν οι σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ζητήσαμε με γραπτή παρέμβασή μας, να δοθούν στην δημοςιότητα όλα τα στοιχεία, που αφορούν τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, τα εντάλματα πληρωμής,τα τιμολόγια κ.λ.π., ώστε να ενημερωθούμε τι ακριβώς εχει γίνει.
Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.
Τις επόμενες ημέρες στο ΔΣ της ΚΕΔΗΤ ο εκπρόσωπος μας και εγώ στο δημοτικό συμβούλιο επαναλάβαμε το ίδιο αίτημα πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα.
Αν και όπως είπε ο δήμαρχος τόσο στο ΔΣ της ΚΕΔΗΤ, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο είχε εικόνα και θα μπορούσε άμεσα να μας ενημερώσει.
Αυτό δεν το έπραξε ποτέ, αλλά συνέχιζε να εμπαίζει το δήμ. συμβούλιο λέγοντας ότι θα φέρει τα στοιχεία στην επομένη συνεδρίαση.
Όλη αυτή η μεθόδευση πιστεύουμε ότι έγινε γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν ήθελε να λάμψει η αλήθεια. Η λαϊκή ρήση όμως λέει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!
Έτσι φθάσαμε στο προχθεσινό συμβούλιο όπου ανακοινώθηκε η διαγραφή απο την παράταξη του δημάρχου, του προέδρου της ΚΕΔΗΤ,του κ. Τσούκα για "πράξεις που εκθέτουν την παράταξη".
Όμως ο κ. Τσούκας είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ και οι πράξεις του αφορούν όλους τους πολίτες.
Ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε, παρά την έκκλησή μας, να μας πει ποιες πράξεις του καταλογίζουν.
Ο δε κ. Τσούκας στην ομιλία του ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην ΚΕΔΗΤ, αλλά άφησε και σοβαρά υπονοούμενα για τον δήμαρχο τα οποία έμειναν αναπάντητα από τον δήμαρχο. 
Εμείς αποχωρήσαμε απο την συνεδριάση αισθανόμενοι πραγματικά ντροπή για την εξέλιξη που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα. Όλη η μεθόδευση αυτό τον καιρό, από την πλευρά της διοίκησης,πραγματικά ευτελίζει τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και προσβάλλει όλους τους πολίτες του δήμου μας. 
Πλέον στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναμένουμε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο κατά την άποψή μας έχει καθυστερήσει σημαντικά, δεν ξέρουμε με ποιανού ευθύνη, για να δούμε τι γίνεται.
Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ζητούμε να γίνει πλήρης έλεγχος στην ΚΕΔΗΤ, από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και από την δικαιοσύνη για να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση και να αποδοθούν αναλόγως οι ευθύνες. 
Η κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος αποτελεί την σημαντικότερη αιτία διαχρονικά, για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα μας. Είναι χρέος όλων μας να αποβάλουμε από τη δημόσια ζωή όλους εκείνους που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι η καθολική απαίτηση όλων των πολιτών και η κυριότερη προϋπόθεση για να μπει πάλι,η πατρίδα μας, στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης."

2 σχόλια

  • κλαφτα χαραλαμπε
    κλαφτα χαραλαμπε Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 13:35 Σύνδεσμος σχολίου

    ρε παιδια άργησε διοτι ειχε συσκεψη με τοα στελέχη του πως θα καλυψουν την βλακεια που στηριξαν Παυλή αλλά και να τον χαιδέψουν λιγο αφού η συμφωνια για το 2019 ειναι ο Παυλή να στηρίξει Τζιούμη...Συριζοανέλ κατάσταση.. Ιδια φάτσα ίδια ράτσα..

  • Anonymos
    Anonymos Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Να και ο Κωστάκης.Του είπαν ότι πρέπει και αυτός να κάνει μια δήλωση,έτσι για το θεαθήναι!!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...