Menu
RSS
Τετάρτη, 19/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φτωχότερη η Τρίπολη – Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Κωτσιόπουλος

Φτωχότερη η Τρίπολη – Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Κωτσιόπουλος
Μία σημαντική προσωπικότητα αυτής της πόλης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. Ο λόγος για τον Ανδρέα Κωτσιόπουλο, αντιστασιακό και δικό του δημιούργημα ήταν η ίδρυση της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου που στεγάζεται στην οδό Λαγοπάτη.
Ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση και σε εκδηλώσεις για τη δημιουργία Μουσείο στην πόλη.
Τον Οκτώβριο του 2013, έγινε συνάντηση με σκοπό τη συζήτηση για τη δημιουργία μουσείου πόλης στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο, το απόγευμα της Κυριακής (27/10.2013). Ο Ανδρέας Κωτσιόπουλος (πρόεδρος συλλόγου διάσωσης ιστορικών αρχείων της Πελοποννήσου) έκανε μια αναφορά σε μουσεία που υπήρχαν στο παρελθόν, όπως αυτό του Συλλόγου Εκδρομέων Τρίπολης και του 1ου Γυμνασίου και υποστήριξε ότι "ένα πράγμα από κάθε σπίτι να βγει γέμισε το μουσείο".
Τον Ιανουάριο 2014, συμμετείχε στην Τρίπολη στις εργασίες της 3ης συνάντησης του προγράμματος FLASH "The European Remembrance: Flashing lighthouse and not Harbor: "Το παρελθόν είναι αναλάμπων φάρος, όχι λιμάνι!"
Κεντρικό θέμα ήταν το φρικιαστικό γεγονός του απαγχονισμού Ελλήνων Πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Γενάρη του 1994 στην Τρίπολη.
Τότε, ο Ανδρέας Κωτσιόπουλος που είναι Πρόεδρος ΕΔΙΑΠ και αντιστασιακός μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους αναμνήσεις εκείνης της εποχής.

DSC07999 zps20facab8

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...