Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητές και εκκλησία κοντά στην αιμοδοσία για τα παιδιά με καρκίνο (vd)

Μαθητές και εκκλησία κοντά στην αιμοδοσία για τα παιδιά με καρκίνο (vd)
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου «Άξιον Εστί» στο πνευματικό κέντρο του Ναού της Μεταμορφώσεως, στην Τρίπολη.
Οι μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, αφού πραγματοποίησαν συμβολική πορεία, θέλοντας να μεταφέρουν το μήνυμα της αιμοδοσίας, σε όλη την πόλη, επισκέφτηκαν τον χώρο και ενημερώθηκαν για την προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ παρακολούθησαν και την διαδικασία λήψης αίματος.
Αμέσως μετά, επίσκεψη πραγματοποίησε στον χώρο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος.
Ο Σεβασμιώτατος θέλοντας να τονίσει την σημασία της αιμοδοσίας, τη χαρακτήρισε ως «θεάρεστη πράξη», ενώ αναφέρθηκε στην ανεπανάληπτη και λυτρωτική θυσία του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού, αναφερόμενος σε έναν από τους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής που μεταφέρει την εικόνα ενός πτηνού, του πελεκάνου, που είδε τα παιδιά του ετοιμοθάνατα από το δάγκωμα του δηλητηριώδους φιδιού, έσχισε την πλευρά του και με το αίμα του πότισε τα δηλητηριασμένα πουλιά. Το αίμα στην περίπτωση αυτή ενεργεί ως αντίδοτο στο δηλητήριο και το εξουδετερώνει. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Σταυρική θυσία του Χριστού.
«Μία φιάλη αίμα είναι, ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» τόνισε.
Τέλος ,να αναφέρουμε ότι και το Σάββατο στις 28 Νοεμβρίου 2015, θα γίνει αιμοδοσία από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...