Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΕΔΗΤ: Αφήνουν 50 οικογένειες χωρίς χρήματα μέσα στις γιορτές – Θα κλείσει τα μάτια το Δημοτικό Συμβούλιο;

ΚΕΔΗΤ: Αφήνουν 50 οικογένειες χωρίς χρήματα μέσα στις γιορτές – Θα κλείσει τα μάτια το Δημοτικό Συμβούλιο;
Επί σχεδόν μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΤ (περισσότερους μήνες έχουν να πληρωθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι») και περίμεναν ότι τουλάχιστον λίγο πριν τις γιορτές θα πληρώνονταν ένα μέρος από τα χρήματα που τους οφείλονται.
Αυτό άλλωστε είχε υποσχεθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο Δήμαρχος, μετά από ερώτηση του Νίκου Τσιαμούλου.
Μάταια όμως … Λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα, φως στο τούνελ δεν υπάρχει!
Τα χρήματα που υπάρχουν διαθέσιμα στα ταμεία της ΚΕΔΗΤ δεν επαρκούν για να πληρωθεί ούτε ένας μισθός, ενώ επιπρόσθετα υπάρχει μία μεγάλη οφειλή προς το ΙΚΑ που κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση.
Όσο και να προσπαθεί η νέα Πρόεδρος τη ΚΕΔΗΤ, Δώρα Μπρακουμάτσου, να βρει λύση, αυτό είναι αδύνατό και σίγουρα δεν ευθύνεται εκείνη για την κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση.
Οι περίπου 50 εργαζόμενοι (σε ΚΕΔΗΤ και Βοήθεια στο Σπίτι) βρίσκονται σε απόγνωση. Έχουν μείνει χωρίς χρήματα, δεν μπορούν να πάρουν είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι τους, ενώ κάποιοι έχουν απλήρωτη τη ΔΕΗ και άλλους λογαριασμούς.
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μόνο εκεί μπορεί να βρεθεί μία λύση. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο από το νέο έτος.
Στις 23 Δεκεμβρίου κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί για τις γιορτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με το νέο έτος ίσως να μην ανοίξουν πάλι και οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Απόφαση δεν έχει παρθεί, αλλά πλέον το σκέπτονται πολύ σοβαρά.
Αν οι παιδικοί της ΚΕΔΗΤ κλείσουν, έστω και για λίγες μέρες, θα προκύψει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στην πόλη, με τους εργαζόμενους γονείς, που δεν θα έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.
Ο λόγος περνά στο Δημοτικό Συμβούλιο …

1 σχόλιο

  • Geo
    Geo Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 16:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Το θέμα είναι ότι όλοι οι έλληνες πάνω κάτω βρίσκονται στην ίδια θέση και δεν μας αξίζει σε κανέναν να είναι άνεργος ή απλήρωτος ντροπή σε όλους που δοιηκουν αυτή τη χωρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...