Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τρίτη μέρα καίνε φωτιές στην Αρκαδία - Μέχρι τώρα έχουν καεί 27.000 στρέμματα!

Για τρίτη μέρα καίνε φωτιές στην Αρκαδία - Μέχρι τώρα έχουν καεί 27.000 στρέμματα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Μαλωττά και στην Παλαιόχουνι και από το πρωί προχωρούν σε ρίψεις νερού εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται και να είναι σε επιφυλακή ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

Ήδη, η φωτιά έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.

p>Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης, ότι καταβάλλονται υπέράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά Εθνική και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης. Η φωτιά στα Μαλωτά έχει τιθασευτεί, είπε ο αντιπεριφερειάρχης, δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας τα οποία έχουν σβήσει, ενώ ένα μικρό πρόβλημα υπάρχει στο χωριό Πάπαρη, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Κατσαφάνας ο οποίος, σε δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ανέφερε ότι η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες μέρες. Στην περιοχή της Παλαιόχουνης, όπου και βρίσκεται, υπάρχει άπνοια, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα και κάποιες μικροεστίες φωτιάς αντιμετωπίζονται, στο χωριό Πάπαρη η φωτιά έχει σβήσει, οι επίγειες δυνάμεις όμως βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν μικροεστίες μέσα στα καμένα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στην πορεία της μέρας η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...