Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικηγόροι έκαναν κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης! (vd)

Δικηγόροι έκαναν κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης! (vd)
Συμβολική κατάληψη έγινε το πρωί της Πέμπτης, στο δικαστικό μέγαρο Τρίπολης, με τον Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου, Δημήτριο Κωστόγιαννη, να μιλά στην κάμερα εξηγώντας τους λόγους αυτής της κίνησης.
Η κατάληψη αυτή, όπως είπε, είχε την έννοια της διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο πραγματικά και κυριολεκτικά καταστρέφει τους δικηγόρους και όλους τους επαγγελματίες.
«Τα νούμερα απλώς δεν βγαίνουν» είπε.
Στη συνέχεια, εξήγησε πιο αναλυτικά, ότι οι δικηγόροι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 26%, έχουν υποχρέωση προκαταβολής φόρου αυτή την στιγμή 75% του εισοδήματος και από 1/1/17 θα γίνει 100%, έχουν επιβαρυνθεί το ΦΠΑ το οποίο είναι 23%, πληρωνουν τέλος επιτηδεύματος που είναι 600 ευρώ το χρόνο, επιπλέον οι δικηγόροι των επαρχιών πληρώνουν ένα 5% επιπλέον για ένα ταμείο των επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων και τέλος τώρα με τα νέα μέτρα θα έχουν υποχρέωση για επιπλέον καταβολή εισφορών 34%.
«Επί τουρκοκρατίας οι Έλληνες πλήρωναν την λεγόμενη «δεκάτη» και έπρεπε να ζήσουν με το υπόλοιπο 90% και τώρα στην Ενωμένη Ευρώπη του 2016 καλούμαστε να κάνουμε το αντίθετο, να μας πάρουν το 90% και να ζήσουμε με το υπόλοιπο» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις επόμενες κινητοποιήσεις των δικηγόρων είπε πως το Σάββατο συνεδριάζει η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων στην Αθήνα και σύμφωνα με την εκτίμηση του, θα συνεχιστούν.
Τέλος, έκανε λόγο για οικονομική, νομοθετική, θεσμική και φορολογική ασφυξία που επιχειρείται να επιβληθεί στους δικηγόρους τα τελευταία πέντε χρονιά.
Να σημειώσουμε κλείνοντας πως για την κατάληψη αυτή ήταν ενημερωμένοι οι πολίτες, οι δικαστές αλλά και οι υπάλληλοι.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...