Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης στο Μουσείο Παπαναστασίου (εικόνες)

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης στο Μουσείο Παπαναστασίου (εικόνες)
της μαθήτριας Μυρτώς Κολιοπούλου
Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, επισκέφθηκαν το Λεβίδι.

Εκεί οι καθηγητές μαζί με κάποιους μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο με τα αντικείμενα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.

Ποιος ήταν όμως ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου;

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν ο "πατέρας" της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1876, όμως επειδή οι γονείς του ήταν από το Λεβίδι, στα χαρτιά, γράφτηκε ότι ήταν από κει (από το Λεβίδι). Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας στην οποία το 1899 έγινε διδάκτωρ. Το 1915 εκλέχθηκε ως Βουλευτής Αρκαδίας. Το 1923 εξελέγει επικεφαλής 70 βουλευτών με κεντρική ιδέα του κόμματος η ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το 1924 καταφέρνει να υλοποιήσει την ιδέα αυτή. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου πέθανε ξαφνικά το 1936.

 Το Μουσείο περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα (του Α.Π.) όπως διάφορα βιβλία και έγγραφά του, διάφορα έπιπλα (το κρεβάτι του, το γραφείο του κ.λ.π.) και το κοστούμι του. Τέλος το πιο συγκλονιστικό έκθεμα ήταν ο εγκέφαλός του που φυλάγεται ακόμα και σήμερα σε ένα γυάλινο δοχείο. Το Μουσείο και την ξεχωριστή ιστορία του Αλέξανδρου Παπαναστασίου θα τη θυμόμαστε για πάντα. http://1gym-tripol.ark.sch.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...