Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται μαζικές στειρώσεις για τα αδέσποτα στην Τρίπολη

Έρχονται μαζικές στειρώσεις για τα αδέσποτα στην Τρίπολη
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε την έγκριση παραχώρησης τμήματος 20 τ. μ. για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, με τη συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων. Ηδιάρκεια της παραχώρησης καθορίζεται για ένα έτος.
Αυτό έγινε μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και με δεδομένο «τον πολύ μεγάλο πληθυσμό αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, για τον έλεγχο τουοποίου απαιτείται, συμπληρωματικά στο υπάρχον πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, να γίνονται και μαζικές στειρώσεις με τη συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων».
 
Βάσει της νομοθεσίας, οι στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όπως επίσης και η σήμανση και η καταγραφή τους πραγματοποιούνται δωρεάν και από εθελοντές επαγγελματίες κτηνιάτρους, που έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα ενός από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι συγκεντρώνουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου ναμπορούν να ασκήσουν νόμιμα το επάγγελμα του κτηνιάτρου στην Ελλάδα.
Εθελοντής κτηνίατρος νοείται το πρόσωπο το οποίο έχει το δικαίωμα να ασκείτο νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα του κτηνιάτρου και προσφέρει εθελοντική εργασία, δηλαδή μη αμειβόμενη, μη κερδοσκοπική και με ελευθερία βούλησης.
 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...