Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποίηση για τους πρόσφυγες και καλή μουσική "πλημμύρισαν" το Μαλλιαροπούλειο (vd)

Ποίηση για τους πρόσφυγες και καλή μουσική "πλημμύρισαν" το Μαλλιαροπούλειο (vd)
Μ' «ένα ποίημα για τους προσφυγές» και καλή μουσική, η Τρίπολη τίμησε την παγκόσμια ημέρα ποίησης, στο κατάμεστο από κόσμο Μαλλιαροπούλειο θέατρο.
Η βραδιά ήταν μέρος της πανελλήνιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με την Τρίπολη να είναι μια από τις τριάντα μια πόλεις, σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν.
«Απόψε, 21 Μαρτίου είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης, παγκόσμια μέρα της ποίησης και συγχρόνως παγκόσμια μέρα του ύπνου» είπε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, Εύη Μεντή, κάνοντας την αίθουσα να ξεσπάσει σε ...γέλια.
Ακολούθησε ποίηση η οποία στη συνεχεία αφέθηκε στα «χέρια» της μουσικής με αποτέλεσμα να ακουστούν σπουδαία τραγούδια κατά την διάρκεια της βραδιάς. Μελοποιημένη ποίηση του Σολωμού, του Ελευθερίου, του Γκάτσου, του Λειβαδίτη και άλλων μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών έκαναν συντρόφια στον κόσμο.
Πιάνο έπαιξε ο Παναγιώτης Αλουπογιάννης, τραγούδησε ο Παναγιώτης Παπαντωνίου και το μουσικό μέρος παρουσίασε η Στέλλα Δρακοπούλου. Η
βραδιά ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...