Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια: Λύση με χαμηλό κόστος και μηδενικό υπόλειμμα παρουσίασε η δημοτική αρχή Τρίπολης (vd)

Σκουπίδια: Λύση με χαμηλό κόστος και μηδενικό υπόλειμμα παρουσίασε η δημοτική αρχή Τρίπολης (vd)
Πρόταση ολοκληρωμένης διαχείρισης για όλα τα απόβλητα με μηδενικό υπόλειμμα και μηδενική επιβάρυνση για το δημόσιο παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης, η δημοτική αρχή της Τρίπολης, στο Πνευματικό Κέντρο.
Δύο τεχνοκράτες περιβαλλοντολόγοι, από την Αυστρία και από την Αγγλία, παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης.
Ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου IUT Group, Scharf Walter, μίλησε για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, μια πρόταση σχεδιασμένη στη βάση της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της αξιοποίησης του υπολείμματος, ώστε το υπόλειμμα να είναι μηδενικό.
Η προτεινόμενη λύση δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά με την οριστική λύση του προβλήματος και την αποκατάσταση των χωματερών.
Η ολοκληρωμένη διαχείριση του δήμου θα περιλαμβάνει τη διαχείριση όχι μόνο των στερεών αλλά όλων των αποβλήτων και ξεκαθάρισε πως το κόστος θα είναι χαμηλό και δεν έχει σχέση με άλλες μελέτες.
«Δεν θα υπάρχει υπόλειμμα, καθώς όλα τα υλικά είναι διαχειρίσιμα» τόνισε ο Scharf Walter κατά την διάρκεια της παρουσίασης του.
Στην εκδήλωση ήταν δήμαρχοι της Πελοποννήσου όπως ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Μαντάς, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημήτρης Καμπόσος, ο δήμαρχος Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής.
Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Ανδριακόπουλος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και απλοί πολίτες.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

1 σχόλιο

  • ΔΑΓΚΩΜΑ
    ΔΑΓΚΩΜΑ Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 10:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΗΤΣΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΗΚΕ Η ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...