Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΥΑΤ - «Βραχνάς» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - Σκέψεις διακοπής νερού για υψηλά χρέη!

ΔΕΥΑΤ - «Βραχνάς» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - Σκέψεις διακοπής νερού για υψηλά χρέη!

Προβληματισμός επικρατεί στη ΔΕΥΑΤ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Επιχείρηση. Το ζήτημα αυτό απασχολεί προσφάτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, με τον Αντιπρόεδρο κ. Καρώνη να παραδέχεται ότι «η Υπηρεσία έχει προβεί μέχρι σήμερα και συνεχίζει να προβαίνει σε μια σειρά μέτρων όπως τηλεφωνικές ενημερώσεις, προφορικές ειδοποιήσεις από τους καταμετρητές, προειδοποιητικά έγγραφα, κλείσιμο βανών κλπ, ενημερώσεις για την δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 40 και 100 δόσεις τα οποία μέτρα στις περισσότερες περιπτώσεις αποδείχτηκαν ατελέσφορα».

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Δημήτρης Παυλής, πήρε το λόγο και εξέφρασε κάποιες σκέψεις, γύρω από αυτό το σβαρό ζήτημα, λέγοντας: «Πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το θέμα για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών, βάσει στατιστικών στοιχείων που θα πρέπει να συλλέξει η Υπηρεσία, δηλαδή πόσοι από τους οφειλέτες είναι σε μονοκατοικίες, σε πολυκατοικίες, πόσα είναι καταστήματα, γραφεία, εντός και εκτός πόλης Τρίπολης κλπ, ακριβώς για να υπάρξει πιο δίκαιος τρόπος στη ρύθμιση των οφειλών. Μπορούν για παράδειγμα να γίνονται διακοπές σε κτίρια μέχρι 3 διαμερίσματα για οφειλές πάνω από 500,00 € και σε κτίρια πάνω από 3 διαμερίσματα για οφειλές πάνω από 1.000,00 €. Πριν την οποιαδήποτε περίπτωση θα υπάρχει ενημέρωση ατομικά και τα Μ.Μ.Ε. Γι’ αυτό θα πρέπει, αφού συλλεχθούν τα στοιχεία αυτά να γίνει εκ νέου πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση του θέματος.

 Επίσης θα πρέπει εκτός από τις διακοπές λόγω οφειλών να δει η ΔΕΥΑΤ και τις περιπτώσεις ανταμοιβής καταναλωτών που είναι καλοπληρωτές και εξοφλούν πάντα τους λογαριασμούς τους εμπρόθεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια μορφή ανταμοιβής θα μπορούσε να είναι η χορήγηση ποσοστιαίας έκπτωσης σε λογαριασμό τους. Αυτό θα το επανεξετάσει το Διοικητικό Συμβούλιο».

Η τελική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ήταν «να επανέλθει για συζήτηση το θέμα και λήψη απόφασης για τον καθορισμό της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία που θα υποβοηθήσουν στον καθορισμό της διαδικασίας εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...