Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΕΔΗΤ: Παραίτηση ορκωτών- Έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης - Έρχεται και το Υπουργείο Οικονομικών!

ΚΕΔΗΤ: Παραίτηση ορκωτών- Έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης - Έρχεται και το Υπουργείο Οικονομικών!
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην πολύπαθη ΚΕΔΗΤ, αφού η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διενέργεια ελέγχου στην Κοινωφελή Επιχείρηση, αποφάσισε να αποχωρήσει. Η απόφαση παραίτησης της εταιρείας έχει ήδη πρωτοκολληθεί κι εκεί αναφέρονται συγκεκριμένοι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη.
Να θυμίσουμε ότι από τις 2 Ιουλίου 2015 (!) ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης είχε αποφασίσει τον ορισμό εταιρείας ορκωτών ελεγκτών λογιστών για τον έλεγχο της διαχειριστικής περιόδου της ΚΕΔΗΤ (από 1.1.2011 μέχρι 31.8.2014) και προσωρινού διαχειριστικού ελέγχου (από 1.9.2014 μέχρι 31.5.2015) έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.
Από τότε μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν σχεδόν 9 μήνες, γεμάτοι κόντρες και αντιπαραθέσεις, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, για το πότε θα προκύψει πόρισμα και αν η εταιρεία έχει υπογράψει τη σύμβαση για τη διενέργεια του έλεγχου.
Έλεγχος από ορκωτούς λοιπόν δεν θα γίνει στην ΚΕΔΗΤ.
Παράλληλα, όμως, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι από τον Φεβρουάριο, βρίσκονται στην ΚΕΔΗΤ και διενεργούν έλεγχο επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε ζητήσει αυτό τον έλεγχο από τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ το ίδιο έχει κάνει και προς τη Διεύθυνση Εκτάκτων και Ειδικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών), για να προχωρήσει σε ανεξάρτητο, έκτακτο και ειδικό έλεγχο, της επιχείρησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει ο έλεγχος και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!
Πάντως, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις που θα σημειωθούν από την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δήμου, μετά την παραίτηση των ορκωτών στην ΚΕΔΗΤ, θέμα το οποίο αναμένεται να ανεβάσει ψηλά το θερμόμετρο της δημοτικής κόντρας, ανάμεσα σε πλειοψηφία και μειοψηφία, στην Τρίπολη!

1 σχόλιο

  • ΑΚΗΣ Π
    ΑΚΗΣ Π Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 23:14 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...