Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Σε άδειο Πνευματικό η εκδήλωση για τα ναρκωτικά στα σχολεία (vd)

Τρίπολη - Σε άδειο Πνευματικό η εκδήλωση για τα ναρκωτικά στα σχολεία (vd)
Με σκοπό να συμβάλει στην ενημέρωση της κοινωνίας, των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των μαθητών, για το θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών, έγινε η εκδήλωση με θέμα «Ουσιοεξάρτηση, Κρίση και Σχολείο. Στοχεύοντας στην Πρόληψη» από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας.
Με πολύ μικρή συμμέτοχη και με την απουσία μαθητών, η εκδήλωση θέλησε να περάσει το μήνυμα «Ναι στην ζωή, όχι στα ναρκωτικά».
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και η ανεργία, είναι λόγοι που το πρόβλημα των ναρκωτικών αυξάνεται καθημερινά.
Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών πιστεύει ότι το πρόβλημα της εξάρτησης είναι πολυπαραγοντικό, εξαρτάται από ψυχικούς και κοινωνικούς παράγοντες και έχει στενή συνάφεια με τις πολιτικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας.
Για να πετύχει η πρόληψη, απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στο κοινωνικό περιβάλλον και σοβαρή και μεθοδική δουλειά από την πολιτεία σε επίπεδο οικογένειας, σχολείου και εργασίας.
Μ' αυτή την έννοια, ο αγώνας για την πρόληψη είναι αποτελεσματικός, όταν στρέφεται κατά των αιτιών που το γεννούν.
Στο βίντεο μιλούν κατά σειρά εμφάνισης η ψυχοπαιδαγωγός και στέλεχος του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας «Ανέλιξη», Μαρία Βουδούρη, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.), Χρήστος Γκρεκιώτης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Ανδρέας Γιαννόπουλος.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

1 σχόλιο

  • σαδφ
    σαδφ Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 14:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ποτε ηταν? εγω τωρα το βλεπω σαν ιδιωτης.τα σχολεια που δεν η\ρθαν μηπως δεν ειχαν ενημερωση??

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...