Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Φέρνουν 1500 πρόσφυγες και θα μένουν σε σκηνές; «Να μην γίνει μία φαβέλα στη ΒΙΠΕ» (vd)

Τρίπολη - Φέρνουν 1500 πρόσφυγες και θα μένουν σε σκηνές; «Να μην γίνει μία φαβέλα στη ΒΙΠΕ» (vd)

Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις με το προσφυγικό στην Τρίπολη έδωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών. Κανείς δεν λέει όχι στη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή μας, αλλά όχι στη ΒΙΠΕ και με συγκεκριμένα πληθυσμιακά (και όχι μόνο) κριτήρια.

Ο Πρόεδρος της ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ Γεώργιος Καραγιάννης είπε ότι έχει ήδη γίνει συλλογή υπογραφών κατά της εγκατάστασης προσφύγων στη Βιομηχανική Περιοχή. «Ελπίζω να μην χρειαστεί να προσφύγουμε σε νομικά μέτρα» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, αναφέρε ότι ο κ. Παπαλάμπρος που έχει το χώρο τους έχει πει ότι οι πρόσφυγες θα μένουν έξω σε σκηνές.

Για «απίστευτο λάθος» μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας και τόνισε ότι είναι λάθος διότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές για την διαμονή ανθρώπων. «Η στέγη είναι από λαμαρίνα, ανυπαρξία τουαλετών, καμία πρόβλεψη για τα παιδιά, καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ο στεγασμένος χώρος του συγκεκριμένου χώρου δεν επαρκεί (αν ισχύει ο αριθμός των 1500), άρα θα αναπτυχθούν σκηνές και οι συνθήκες θα είναι απάνθρωπες» είπε αναφερόμενος στο κτίριο που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν πρόσφυγες. Μίλησε επίσης για αποθήκη ψυχών και για αντικίνητρο για επενδύσεις στη Βιομηχανική Περιοχή. Τόνισε δε ότι κανείς δεν ξέρει πόσο θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι... Ο κ. Μπουντρούκας είπε ότι η ΒΙΠΕΤΒΑ της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι ο διαχειριστής της ΒΙΠΕ Τρίπολης, παρανομεί που δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες στη ΒΙΠΕ, διότι ο σκοπός αυτών των περιοχών είναι η οργανωμένη παραγωγή σε συγκεκριμένους χώρους για να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση εργοστασίων. «Έγινε κάποια μελέτη για όλα αυτά ή πάλι αποφασίζουν στο πόδι;» αναρωτήθηκε.

«Είναι εξωφρενικό να ακούς σε μία χώρα που καταρρέει οικονομικά και ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότησης, να επιχειρείται στο σκότος να μεταβληθεί ένας χώρος βιομηχανικής ανάπτυξης, σε μία φαβέλα» είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος. Επίσης, έκανε έκκληση σε όλες τις αρχές και μίλησε για τα στρατόπεδα που θεωρεί ως την καταλληλότερη λύση
Τέλος, ο Οικονομοτεχνικός Σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ Ευθύμιος Χανιώτης μίλησε για ατυχή επιλογή, όσον αφορά τη ΒΙΠΕ και για πρόχειρη λύση. Επίσης, αναφέρθηκε σε επίσημη ενημέρωση που εν υπάρχει για το θέμα αυτό.

1 σχόλιο

  • Αφήστε τα αυτά
    Αφήστε τα αυτά Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 22:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι ρε σεις, στα στρατόπεδα να τους βάλουμε, μέσα στην κατοικημένη περιοχή, θα βγαίνουν και θα αλωνίζουν δίπλα μας!! Λες και δε βλέπουμε τι γίνεται στα νησιά!! Δεν έχουν καμία δουλειά επίσης δίπλα στους φαντάρους! Άμα ο χώρος στη βιομηχανική δεν είναι κατάλληλος -που δεν είναι-, να μην έρθει κανένας! Τόσο απλό! Σώνει και καλά προκειμένου να παίξουν κάποιοι τα παιχνίδια τους θα επιλεγεί ένας χώρος για τόσους ανθρώπους?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...