Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μετά τις αντιδράσεις …το Υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ότι θα έρθουν 1.700 πρόσφυγες!

Μετά τις αντιδράσεις …το Υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ότι θα έρθουν 1.700 πρόσφυγες!
Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να δημοσιεύσει διαγωνισμό για τη σίτιση 1.700 προσφύγων και μεταναστών στο εργοστάσιο «Παπαλάμπρου» στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, μαζί με φορείς της Αρκαδίας πήγαν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.
Μετά το τέλος της συνάντησης αυτής, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Μανιατάκο και είπε ότι «επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που είχε γίνει στην Τρίπολη με τον κ. Βίτσα» και ότι «ο Υπουργός δέχθηκε απολύτως την τήρηση της συμφωνίας».
Στη συνέχεια, ανάφερε ότι: «Δεν συζητάμε για 1700 ή 1500 πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ. Μιλάμε για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων, μέχρι 8 μήνες». Θα τηρηθεί εξήγησε η αναλογία ανά περιφερειακή ενότητα. Πρόσφυγες θα πάνε 500-600 άτομα σε κάθε νομό πλην Κορινθίας, δηλαδή οι πρόσφυγες θα μοιραστούν σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα.
Σύμφωνα με την κυρία Νικολάκου, μέχρι τη Δευτέρα, θα επανεξεταστούν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλες οι προτάσεις για χώρους. Για την Αρκαδία, υπάρχουν κι άλλες προτάσεις πλην του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ.
Να σημειωθεί ότι άμεσα θα σταλεί επιστολή του κ. Βίτσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει εκτάκτως, για αυτό το θέμα, το απόγευμα.
Στη συνάντηση ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ Γιώργος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας.
Το Υπουργείο Εθνικής μπορεί να διαψεύδει ότι θα έρθει αυτός ο αριθμός προσφύγων στην Τρίπολη, όμως στη Διαύγεια εξακολουθεί να υπάρχει διαγωνισμός για τη σίτιση 1.700 προσφύγων και μεταναστών.
Δείτε την απόφαση παρακάτω … 

1 σχόλιο

  • Σας....εμπιστευόμαστε...
    Σας....εμπιστευόμαστε... Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον μας δουλεύουν για να σταματήσουν οι αντιδράσεις! Μη μασάτε!!!! Τους άλλους χώρους στην Αρκαδία-Τρίπολη γιατί δεν τους αναφέρουν????

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...