Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόσφυγες - Σε Κουρουμπλή και Βίτσα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Πρόσφυγες - Σε Κουρουμπλή και Βίτσα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την 31ηΜαΐου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, κατέληξε και αποφάσισε τα έξης: 
"Προς:
 Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
 Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
 
Κοινοποίηση της 353/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης σχετικά με το θέμα της μεταφοράς και φιλοξενίας προσφύγων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.
 
Αξιότιμοι κύριοι της πολιτικής ηγεσίας,
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την 31η Μαΐου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα ακόλουθα:
1) Συμφωνούμε στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και δεχόμαστε να φιλοξενήσουμε τον αριθμό που μας αναλογεί και που συνάδει με τα πληθυσμιακά κριτήρια του Δήμου μας. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 άτομα για το Νομό Αρκαδίας.
Η επικείμενη προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπινους, κατάλληλους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, που η διάρκεια της δεν θα ξεπερνά τους 4-6 μήνες όπως προκύπτει και από την επιστολή του Υπουργού, στους οποίους χώρους, θα έχει εξασφαλιστεί και θα παρέχεται η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, οργανωμένο πρόγραμμα σίτισης, αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, υπηρεσίες διερμηνείας και επικοινωνίας, καθώς ότι άλλο κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της ανθρώπινης και ασφαλούς διαβίωση τους.
2) Ζητάμε να ακυρωθεί η απόφαση της επιλογής του συγκεκριμένου κτιρίου της ΒΙ.ΠΕ και γενικότερα να αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, διότι αφενός δεν καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προαναφέραμε, σχετικά με τις ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και αφετέρου αντίκειται στους όρους δόμησης αλλά και χρήσης της συγκεκριμένης βιομηχανικής περιοχής.
3) Ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα συμβάλει στην εξεύρεση κατάλληλων χώρων, απορρίπτοντας οποιοδήποτε τελεσίγραφο και βέβαια αυτό της 6ης Ιουνίου.
Για το λόγο αυτό, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, πολίτη ή φορέα της πόλης μας, να καταθέσει στο Δήμο Τρίπολης μέχρι Παρασκευή 3/6/2016, τις όποιες προτάσεις του για δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, προσφέροντας ανθρώπινες λύσεις, για τουλάχιστον 150 άτομα.
4) Επιπλέον, κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και των λοιπών δομών υγείας ώστε να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων.
5) Τέλος, ο Δήμος Τρίπολης, με αυτές τις προϋποθέσεις, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με τους απαραίτητους αντίστοιχους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Τρίπολης
Δημήτρης Παυλής"
 
Η ληφθείσα ομόφωνη απόφαση έπεται μιας σειράς ανταλλαγής επιστολών μεταξύ Δημάρχου και αρμόδιων Υπουργείων: 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...