Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόσφυγες: Κλιμάκιο του «Άμυνας» στην Τρίπολη για 10 ακίνητα – Δεν τους άφησαν να μπουν στο Ψυχιατρείο!

Πρόσφυγες: Κλιμάκιο του «Άμυνας» στην Τρίπολη για 10 ακίνητα – Δεν τους άφησαν να μπουν στο Ψυχιατρείο!
Ενημέρωση για τις εξελίξεις με τους πρόσφυγες έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, είπε ότι «κατατέθηκαν συνολικά 10 προτάσεις από ιδιώτες και φορείς και μεταφέρθηκαν όλες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τη Δευτέρα, το ΥΠΕΘΑ έστειλε τρία κλιμάκια στην Τρίπολη. Τρεις μηχανικοί του δήμου ακολούθησαν τις επιτροπές για να υποδείξουν που είναι τα προτεινόμενα ακίνητα. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και το πόρισμα του ελέγχου τους πήγε απευθείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε αν απορρίφθηκαν ή εγκρίθηκαν κάποιο ή κάποια από αυτά τα ακίνητα. Υπήρξε περίπτωση για το Ψυχιατρείο Τρίπολης (και από φορείς), δεν τους επετράπη να μπουν στο Νοσοκομείο, διότι έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Άμυνας.
Τη Δευτέρα, κατέβηκε ο Διοικητής ΔΥΠΕ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και ζήτησαν και πήγαν στο Ψυχιατρείο όπου έλεγξαν τις εγκαταστάσεις και μετά πήγαν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο διότι στις 26 Ιουνίου θα πρέπει να παραδοθεί το νέο κτίριο.
Η άποψη του υπευθύνου του κλιμακίου από την Αθήνα για το Ψυχιατρείου είναι ότι χρήζει επανεξέτασης και δεν ξέρουμε αν θα έρθουν πάλι τις επόμενες μέρες.
Στην Τρίπολη, θα έρθουν περίπου 500 άτομα.
Από το γραφείο του Βίτσα μας είπαν ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Με πήρε και ο Κουρουμπλής που δήλωσε αλληλέγγυος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είπε ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει άποψη η τοπική αυτοδιοίκηση στις αποφάσεις για τους πρόσφυγες.
Η εκτίμηση μου είναι ότι το θέμα της ΒΙΠΕ για μένα έχει κλείσει, αλλά ας κρατάμε μία επιφύλαξη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
Από τα ακίνητα που έχουν προταθεί, αν δεν προβούν σε έργα εσωτερικά, θα πάμε σε σκηνές.»
«Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν οι χώροι που προτάθηκαν διότι έτσι κρίνω εγώ. Το μόνο που θα πω είναι ότι δεν υπάρχει μέσα στον ιστό της πόλης κανένα ακίνητο» είπε ο Δήμαρχος.
Ενώ, είπε επίσης ότι στο χώρο αυτό θα προβληθεί πρωτοβάθμια δομή φροντίδας για πρόσφυγες και μετανάστες και όταν απαιτείται θα μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.
 
 
Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δήμου για να εξευρεθούν νέοι χώροι, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο είναι σαν να λέμε «φέρτε μας 1.500 πρόσφυγες» και ζήτησε ποιοι είναι οι χώροι αυτοί. Στην απάντησή του ο Δήμαρχος είπε ότι οι προϋποθέσεις τέθηκαν με βάση αυτά που ζητούσε τα Υπουργείο.
Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι είναι εντελώς αυθαίρετη η πρόσκληση ενδιαφέροντος που έβγαλε ο δήμος, διότι άλλα αποφασίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο.
Η Αντωνία Γιαννούλη συμφώνησε ότι έγινε λάθος χειρισμός στο θέμα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι δεν πρέπει να μην δημιουργηθεί άλλη μία άθλια υποδομή, όπως στο Ελληνικό και στην Ειδομένη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...