Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έτοιμος ο Ερυθρός Σταυρός να βοηθήσει για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη (vd)

Έτοιμος ο Ερυθρός Σταυρός να βοηθήσει για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη (vd)
Με την ευκαιρία του εορτασμού της ίδρυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 1977, ο Πρόεδρος του κινήματος, Dr Αντώνης Αυγερινός, ήρθε το Σάββατο, στην Τρίπολη.
Τεραστία χαρακτήρισε την ηθική ευθύνη να φανούν αντάξιοι στην κληρονομία των ανθρώπων της Τρίπολης που προσέφεραν τόσα πολλά, τόσα χρόνια στο κίνημα.
«Γυρίζουμε σελίδα, γυρίζουμε πορεία, απόλυτα ταυτισμένοι με τις αρχές του κινήματος, ξεκινώντας από την Τρίπολη. Αφήνουμε πίσω όλα τα μελανά σημεία που επιβάρυναν την δυνατότητα της επιτέλεσης του έργου του ερυθρού σταυρού» είπε.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι "ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την μεγάλη κρίση του μεταναστευτικού που γνωρίζει η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει τις δράσεις και τις ενέργειες του για μπορέσει να συμπορευτεί με τις ανάγκες της πολιτείας και να φανεί όσο το δυνατόν πιο πολύτιμος αρωγός στην πολιτεία.
Είμαστε παρόντες σε όλα τα «hot spots», σε όλα τα κέντρα υποδοχής στην ελληνική επικράτεια".
«Όταν με το καλό δημιουργηθεί η ανάλογη υποδομή στον χώρο πλησίον της Τρίπολης, να είστε σίγουροι ότι το κίνημα θα τρέξει πρώτο να βοηθήσει στην οργάνωση και στην διαχείριση αυτού του κέντρου υποδοχής» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατόπιν έκανε λόγο για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί εδώ και δεκαπέντε μήνες οι εθελοντές, με κίνδυνο της ζωής τους, αντιμετωπίζοντας τα δύσκολα περιστατικά που συμβαίνουν στα διάφορα κέντρα.
«Όταν χρειαστεί να γίνουμε αρωγοί της πολιτείας στην Τρίπολη θα έχουμε την αναγκαία στελεχιακή υποδομή να το πράξουμε» συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, είπε ότι πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερα αυστηρός έλεγχος από την πολιτεία στην προέλευση της χρηματοδότησης τους και στον λόγο της δημιουργίας τους.
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους πολίτες, στους εθελοντές του περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ Τρίπολης καθώς και στις αρχές της Τρίπολης για το ανθρωπιστικό έργο που συντελεί σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός και ειδικότερα για την συμβολή του στην μεταναστευτική – προσφυγική κρίση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του ΕΕΣ Τρίπολης, Πέτρος Καλτεζιώτης.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...