Menu
RSS
Παρασκευή, 03/10/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας Τριπολίτης στο CNN! (vd)

Ένας Τριπολίτης στο CNN! (vd)
Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη, φιλοξενείται η έκθεση «Imperial Russia» (Αυτοκρατορική Ρωσία), του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη, Νίκου Φλώρου (από την Τρίπολη).
Όσοι επισκεφθούν τον επιβλητικό αυτό ναό θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικά έργα, που ο γνωστός καλλιτέχνης δημιούργησε με την μοναδική τεχνοτροπία του.
Ο Νίκος Φλώρος δημιούργησε τα πορτρέτα της τελευταίας αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας, του Τσάρου Νικόλαου Β’, της τσαρίνας Αλεξάνδρας Φιοντόροβνα και των πέντε παιδιών τους Τατιάνα, Όλγα, Αναστασία, Μαρία και Αλεξέι, δίπλα στα οποία εκτίθενται κι επτά γλυπτά, εμπνευσμένα από τα περίφημα αυγά φαμπερζέ.
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης, μίλησε στο CNN Greece για την πρωτότυπη τεχνική του, καθώς και για το πώς προσέγγισε την οικογένεια των Ρομανόφ για τη δημιουργία των πορτρέτων τους.
Η έκθεση, την οποία έχουν ήδη επισκεφθεί σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, θα διαρκέσει ως τις 31 Αυγούστου, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει και παράταση, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας.
Πηγή - www.cnn.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...