Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δύο χρόνια πριν αποφάσιζαν για πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη - Σήμερα είμαστε πάλι στο "μηδέν"!

Δύο χρόνια πριν αποφάσιζαν για πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη - Σήμερα είμαστε πάλι στο "μηδέν"!
Ήταν 2014, περίπου τέτοιο καιρό, όταν γινόταν γνωστό ότι υπογράφτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση για πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη και έφερε τις υπογραφές του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του τότε Υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Η κυβέρνηση άλλαξε, μαζί και οι υπουργοί. Δύο χρόνια πέρασαν και πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη δεν υπάρχει ...
 
Να θυμίσουμε ότι η τότε απόφαση προέβλεπε:
«Την προσωρινή παραχώρηση χρήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έκτασης εντός του Αεροδροµίου Τρίπολης για την κατασκευή Αεροσταθµού, σε χώρο που θα καθορισθεί µε απόφαση του ΓΕΑ, έπειτα από συνεργασία των αρµόδιων διευθύνσεων ΓΕΑ και ΥΠΑ και σχετικό αίτηµα της ΥΠΑ.
Την κοινή χρήση του ∆ιαδρόµου Προσγείωσης, του Τροχοδρόµου, του ∆απέδου στάθµευσης αεροσκαφών και του Πύργου Ελέγχου Αεροδροµίου.
Τη διευκόλυνση πρόσβασης στους ανωτέρω χώρους, µέσα από το οδικό δίκτυο της Μονάδας.
Η προσωρινή παραχώρηση χρήσης των εκτάσεων στην ΥΠΑ γίνεται µε
τους ακόλουθους όρους / προϋποθέσεις, η µη τήρηση των οποίων επιφέρει αυτοδίκαια την ανάκληση της παρούσας:
α. Κάθε αλλαγή ή παύση του σκοπού της προσωρινής παραχώρησης θα πρέπει να γνωστοποιείται αµέσως στο ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ.
β. Η ΥΠΑ θα προβεί µε δαπάνες της, σε κάθε απαιτούµενη ενέργεια / εργασία, προκειµένου να υλοποιηθούν τα απαιτούµενα έργα και να καταστεί λειτουργικό το αεροδρόµιο για πτήσεις αρµοδιότητάς της (αναβάθµιση υποδοµών και εγκατάσταση αναγκαίων αεροναυτιλιακών βοηθηµάτων).
γ. Κάθε εργασία ή κατασκευή που θα πραγµατοποιηθεί εντός των ανωτέρω χώρων, απαιτεί τη σύµφωνη γνώµη του ΓΕΑ, έπειτα από υποβολή σχετικής µελέτης.
δ. Η παρούσα απόφαση έχει ισχύ για όσο διάστηµα τη διαχείριση του Κρατικού Αερολιµένα Τρίπολης έχει η ΥΠΑ. Σε περίπτωση που η διαχείριση αυτού ανατεθεί σε ιδιώτη ή άλλο φορέα, η δωρεάν προσωρινή παραχώρηση χρήσης των χώρων που προβλέπονται από την παρούσα, ανακαλείται αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση.
ε. Θέµατα ασφαλείας και φρούρησης των εκτάσεων θα καθοριστούν έπειτα από συνεργασία της ΥΠΑ µε την 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης που εδρεύει στο χώρο του Αεροδροµίου Τρίπολης. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια και η φρούρηση των εκτάσεων και εγκαταστάσεων που θα χρησιµοποιούνται από την ΥΠΑ θα βαρύνουν αυτήν.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...