Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών (vd)

Τρίπολη - Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών (vd)
Μία πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή για τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Τρίπολης έγινε το πρωί της Παρασκευής, στο Πνευματικό Κέντρο. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες των παιδιών που είχαν ντυθεί γιορτινά, σε μία εκδήλωση γεμάτη ... Χριστούγεννα!

Παρών στη γιορτή ήταν και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης, Θεόδωρος Καραλής, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αδαμόπουλος, Σπύρος Δημόπουλος, Δήμος Σωτηρόπουλος, Ηλίας Κούρος και Χριστίνα Ζαμπαθά.

ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ

"Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά.

Βρεθήκαμε όλοι εδώ σήμερα, για να παρακολουθήσουμε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης.

Τα μικρά παιδιά μας, που στις καρδιές τους περισσεύει η αγάπη, θα μας κάνουν σε λίγο συμμέτοχους στην μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και θα μας χαρίσουν λίγη από την παιδική αθωότητα για να νιώσουμε το θαύμα της γέννησης του Χριστού .

Η φάτνη της γέννησης του Χριστού, γίνεται διαχρονικά, το μήνυμα για ταπεινοφροσύνη και σεβασμό στον άνθρωπο και μας διδάσκει αξίες που οδηγούν την καρδιά και την ψυχή μας κοντά στο θεικό φως της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη της συνειδητοποίησης και τήρησης των αξιών.

Τα Χριστούγεννα κρύβουν μια μαγεία ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά ταυτίζονται και με την ενότητα της οικογένειας,

γιατί η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας.

Η Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή πρέπει να φέρνει όλα τα μέλη της οικογένειας κοντά σε μια σχέση αγάπης.

Η τρυφερότητα, η αγάπη και η στοργή πρέπει να είναι από όλους μας το πέπλο που θα ντύσει τα παιδικά όνειρα.

Οι μέρες των γιορτών είναι συνδεδεμένες με τον Άγιο Βασίλη.

Ο Άγιος Βασίλης που φέρνει τα δώρα στα παιδιά είναι αυτός που στο γελαστό του πρόσωπο κρύβει την φιλανθρωπία.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εμείς οι γονείς είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την έννοια του αυτοσεβασμού και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, επειδή ξέρουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχουν καλά και κακά παιδιά αλλά καλές και κακές συμπεριφορές.

Ας γίνουμε λοιπόν όλοι μας περισσότερο άνθρωποι κι ας ενώσουμε τη ζωή μας με μια σχέση αγάπης με το θεό, για να αισθανθούμε την αξία της ζωής.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω περισσότερο μακρηγορώντας, θα ήτανε όμως παράληψη μου αν δεν αναφερθώ για λίγο σε όσους καθημερινά εργάζονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης για να προσφέρουν στα παιδιά σας, τα παιδιά μας, μια πρωινή στέγη και αγκαλιά ισάξια της οικογένειας.

Πιστεύω πως οι παιδαγωγοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς μας σταθμούς, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους παραμερίζοντας την φθορά και την πίεση της δικής τους καθημερινότητας και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, την διευθύντρια του Ν.Π.Δ.Δ και παιδαγωγό κ. Καψιμάλη Βασιλική, της οποίας η πείρα και το αμέριστο ενδιαφέρον, προάγουν την λειτουργία των παιδικών σταθμών και ισορροπούν την παιδική ψυχή,

βάζοντάς την στην διαδικασία της συλλογικότητας και της εκπαίδευσης.

Τελειώνοντας εύχομαι το βρέφος της Βηθλεέμ να φέρει σε όλους σας υγεία, ευτυχία και αγάπη.

Και σε σας, αγαπημένα μας παιδιά, εύχομαι ο μικρός Χριστούλης να είναι πάντα σύντροφος και οδηγός σε κάθε βήμα της ζωής σας.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...