Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα Τριπολιτσιώτικο σπίτι - Λαογραφικό Μουσείο!

Ένα Τριπολιτσιώτικο σπίτι - Λαογραφικό Μουσείο!
Είναι μεγάλη η χαρά όταν ανακαλύπτεις και γνωρίζεις απλούς ανθρώπους που αγαπούν το λαϊκό πολιτισμό μέσα στον οποίο μεγάλωσαν, προσπαθώντας να διασώσουν τα τεκμήριά του.
Ο κ. Τάσος Μπιρμπίλης κυριολεκτικά μαζεύει τα τεκμήρια αυτά από τα είκοσί του χρόνια. Τα περισσότερα πεταμένα σε σκουπιδότοπους σε εποχές (όχι και τόσο μακρινές) που το μπακίρι ανταλλασσόταν με μια λεκάνη πλαστική. Από ντουένια ξύλινα και οικιακά σκεύη, μέχρι νεώτερα είδη του τεχνικού μας πολιτισμού όπως ραδιόφωνα και φωτογραφικές μηχανές.
Ο κ. Τάσος τα αγαπάει, τα φροντίζει και τα εκθέτει "στον ερειπιώνα μου", όπως λέει γελώντας. Η τυχερή Τρίπολιτσά έχει ένα ακόμη ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο, ανοιχτό, ορθάνοιχτο στους επισκέπτες που υποδέχεται ο κ. Τάσος με τόση αγάπη, καλοσύνη και ευγένεια που σε κάνει να ξεχνάς τη διάχυτη αγένεια των καιρών. Δεν θα παραλείψει το παραδοσιακό κέρασμα στους επισκέπτες του : μια μαστίχα και ένα λουκούμι. Και τέλος, δεν θα ξεχάσει ανάμεσα στο πλήθος των εκθεμάτων να σας δείξει με δικαιολογημένη περηφάνεια τη μια από τις πέντε λιθογραφίες του Ο.Μ.Stackelberg με εικόνες από την αγροτική ζωή της Αρκαδίας που έχει συμπεριληφθεί στο "Ελληνομουσείον" του Ν.Γρηγοράκη. Υπάρχει ακόμη δύναμη, θάρρος και αγάπη για τον τόπο στους ανθρώπους αυτής της χώρας.
Υπάρχει ελπίδα....
(Αναρτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου και στη "ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ")

1 σχόλιο

  • Μαρία
    Μαρία Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    μπράβο στον κ. Τάσο ,κάνει καλό και στον εαυτό του και στο σύνολο ,τον ευχαριστούμε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...