Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Αρχιτέκτονες παρουσιάσαν προμελέτη για την κατασκευή στεγάστρου στην πλατεία Άρεως! (vd)

Τρίπολη - Αρχιτέκτονες παρουσιάσαν προμελέτη για την κατασκευή στεγάστρου στην πλατεία Άρεως! (vd)
Με την παρουσίαση μελέτης για την κατασκευή στεγάστρου στην πλατεία Άρεως, έκλεισε τις πύλες της, η 1η Έκθεση αρχιτεκτονικού έργου.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Αρκαδίας, έναν νεοσύστατο σύλλογο, στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, στην οικία Τσιχριτζή.
Η διάρκειά της ήταν τρεις εβδομάδες και όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Καμπυλαυκάς, αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφτηκε την έκθεση για να δει από κοντά το έργο των αρχιτεκτόνων της πόλης και να γνωρίσει τα μέλη του.
Σήμερα, Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, σε μία λιτή εκδήλωση και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Τρίπολης Σπύρου Βρέντα, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, αλλά και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Ηλία Τότση, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργου Θεοδωρακόπουλου και αρκετών αρχιτεκτόνων της πόλης, η έκθεση έκλεισε τις πύλες της.
Στη διάρκεια της λιτής εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση από τρεις νέους αρχιτέκτονες ενός στεγάστρου για την πλατεία Άρεως. Ένα έργο, που θεωρείται πως θα αλλάξει την όψη της πόλης και εγκαινιάζει τη συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, αφού, όπως ειπώθηκε, οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται, θα πρέπει να έχουν την ταυτότητα της πόλης και να μην είναι ξενόφερτες, ενώ θα πρέπει να συνάδουν με την ιστορία και τον πολιτισμό της Τρίπολης, μία ιστορία και έναν πολιτισμό που έχουν μακρά διαδρομή.
Μάλιστα αφέθηκαν αιχμές για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πόλη, για παράδειγμα στην πλατεία Πετρινού. Παρεμβάσεις που δεν ταιριάζουν με την φυσιογνωμία της Τρίπολης και είναι αντιγραφές άλλων πόλεων. Παρεμβάσεις που έγιναν από ανθρώπους που σε κάποιες περιπτώσεις δεν επισκέφτηκαν καν την πόλη.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Καμπυλαυκά και του κ.Βρέντα και την παρουσίαση του στεγάστρου στην πλατεία Άρεως.











































































































































































































































































































































































www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...