Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: Κόστος 25.000 € για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις - Γκρίνια από την αντιπολίτευση

Τρίπολη: Κόστος 25.000 € για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις - Γκρίνια από την αντιπολίτευση
Για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις συζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο.
Το κόστος θα φτάσει φέτος τις 24.993,50 ευρώ.
Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ειρωνικά «να σας συγχαρώ να φτάσετε το κόστος στις 25.000 ευρώ χωρίς καρναβάλι στην Τρίπολη. Η Τρίπολη θα είναι μια νεκρή πόλη το Σαββατοκύριακο. Δεν θεωρώ ότι κάναμε καμία μεγάλη επιτυχία που αναβιώσαμε το καρναβάλι. Ούτε πήγαμε να ανταγωνιστούμε την Πάτρα και το Ρίο Ντι Τζανέιρο! Απλά, αναβιώσαμε το παλιό έθιμο του Σεχίου. Με αυτές τις 25.000 κοροϊδεύουμε τον κόσμο και δεν θα γυρίσουν στην τοπική αγορά. Με αυτή τη λογική το καταψηφίζουμε.»
Για υπερβολικό κόστος μίλησε ο Κώστας Τζιούμης και θύμισε ότι απαντήσεις δεν έχει λάβει για το κόστος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. « Μόνο και μόνο για τον προϋπολογισμό, δεν θα το ψηφίσουμε. Για τα Κούλουμα, δεν ξέρω ποιος μπορεί να πετάξει αετό στην πλατεία Άρεως. Γιατί δεν το κάνατε στο γήπεδο της Κάρτσοβας;»
Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «δεν θα τα ψηφήσουμε. Όσον αφορά την περιοχή της Κάρτσοβας, είναι προσωρινή η αλλαγή. Θα μπορούσε στο γήπεδο των Φιλικών ή στο εθνικό στάδιο. Οι οικογένειες δεν έχουν χρήματα να φύγουν να πάνε αλλού να δουν καρναβάλι. Στολισμός, δεν έγινε και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Οι μαθητευόμενοι μάγοι του πολιτισμού έμειναν μετεξεταστέοι τα δύο τελευταία χρόνια και τώρα κόβονται. Είναι πολύ δύσκολο να στήσεις ένα καρναβάλι από την αρχή. Πρόταση μας είναι του χρόνου όλα τα σχολεία που έχουν οργανωμένους συλλόγους γονέων, να κάνουμε ένα καρναβάλι των μικρών. Οι αποκριές δεν υπάρχουν σε εμάς. Λυπάμαι πολύ για αυτό που γίνεται στην πόλη μας.»
Η Αντωνία Γιαννούλη τόνισε ότι «έχουμε ένα ποσό 6.500 ευρώ για τα φαγητά στα κούλουμα και για τη διανομή 3.000 ευρώ. Έχουμε καταδικάσει την πόλη σε μία ιδιότυπη απομόνωση και μελαγχολία. Ο Δήμαρχος καταναλώνει πολιτιστικά αγαθά με αυθαίρετα κριτήρια χωρίς καμία ποιότητα φια τον δημότη. Η Τρίπολη είχε παραδοσιακό καρναβάλι κι αυτό έχουμε ανάγκη. Έχει συλλογικότητες η πόλη.»
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «ως παράταξη είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές των πολιτιστικών δραστηριοτήτων».
Ο Ηλίας Κούρος μίλησε για ένα σεβαστό ποσό όσον αφορά το κόστος και τόνισε ότι θα μπορούσε να δοθεί ένα μέρος στα δημοτικά διαμερίσματα για να ενισχύσουμε τα χωριά.
 
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΡΕΝΤΑ
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Βρέντας είπε ότι «οι εκδηλώσεις στις 22 και 23 Φεβρουαρίου είναι για τα παιδιά και συνολικά θα συμμετέχουν σχεδόν 1500 παιδιά από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, μαζί με το αποκριάτικο πάρτι. Δεν είναι ένα καρναβάλι που γίνεται στο δρόμο αλλά σε εσωτερικούς χώρους.
Καλέσαμε όλους τους φορείς. Οι μόνοι σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν είναι ο Σύλλογος Μεταμόρφωσης και ο χορευτικός σύλλογος της κυρίας Καραπάνου.
Δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο σε ένα γήπεδο και πήγαμε στην Άρεως που θα υπάρχουν και κιόσκια σε περίπτωση βροχής.
Στην τελική απόφαση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου, Γιαννούλη και Νικολάου να ψηφίζουν κατά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...