Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντική εξέλιξη: «Ξεμπλόκαρε» η πράξης εφαρμογής για τον συνοικισμό Κολοκοτρώνη!

Σημαντική εξέλιξη: «Ξεμπλόκαρε» η πράξης εφαρμογής για τον συνοικισμό Κολοκοτρώνη!

Μία εκκρεμότητα που βασάνιζε την πολεοδομική επέτκαση του σνοικισμού Κολοκοτρώνη, επιτέλους ξεμπλόκαρε, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βόσνος, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Αρχικά, είπε ότι «ειδικά οι μηχανικοί ξέρουν ότι η επέκταση του σχεδίου που είχε εγκριθεί με ΦΕΚ από το 1992, έμεινε πίσω στην τελική πράξη εφαρμογής της, έναντι άλλων επεκτάσεων (Φιλικών, Σταδίου, Σπάρτης) και εμείς ως δημοτική αρχή μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες, προσπαθήσαμε να δώσουμε μία λύση στο ζήτημα αυτό. Προκαλέσαμε διαδικασίες διαλόγου με ιδιοκτήτες και χρήστες της περιοχής αυτής.

Η περιοχή αυτή λειτούργει σήμερα με μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής με ότι συνεπάγεται αυτό για κοινόχρηστούς χώρους.

Βρήκα μία εκκρεμότητα από τις σοβαρότερες που αφορούν την πόλη και με ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό που κάναμε με τον κ. Δήμαρχο και ερχόμενος σε επαφή με υπηρεσίες του Υπουργείου, μπορώ σήμερα να σας πω ότι αλλάζει σελίδα».

Για να προχωρήσει … «Αυτό σημαίνει ότι από το 2003 είχε παγώσει η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής και η κύρωση της.

Μέσα από κάποιες επαφές με το Υπουργείο και σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους, από τους οποίους ζήτησα να μην κάνουν ενστάσεις διότι θα απορριφθούν, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, λοιπόν, προχωρήσαμε και σήμερα πήρα το εμαιλ που λέει με ένα ξεκάθαρο τρόπο ότι ο υπολογισμός των εισφορών δεν θα γίνει με τις μειωμένες τιμές.

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας είναι αν δεν στραβώσει κάτι πιθανόν και προ του Πάσχα, να φέρουμε τον οριστικό πίνακα στο δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσουμε.

Είναι μία σημαντική και ιστορική μέρα για τα πολεοδομικά πράγματα της Τρίπολης και ειδικά για την περιοχή του συνοικισμού Κολοκοτρώνη». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...