Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καρναβάλι στην Τρίπολη – Οι λόγοι που ΔΕΝ θα γίνει (ούτε φέτος)!

Καρναβάλι στην Τρίπολη – Οι λόγοι που ΔΕΝ θα γίνει (ούτε φέτος)!

Για άλλη μία χρονιά, δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση στην Τρίπολη. Η νυν δημοτική αρχή είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί να διατηρήσει αυτή τη μορφή των εκδηλώσεων και το έχει καταστήσει σαφές, τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Βρέντας («ξεχάστε το καρναβάλι στην Τρίπολη, όπως το ξέραμε» είπε, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσος Κακλαμάνος που εδώ και χρόνια, σταθερά, λέει ότι η Τρίπολη πρέπει να δώσει βάρος στους εορτασμός του Πάσχα και της Απελευθέρωσης.

Θεωρητικά, η πόλη θέλει το καρναβάλι και «γκρινιάζει» που σταμάτησε να γίνεται. Όμως, όταν ο δήμος καλεί φορείς και συλλόγου και ανταποκρίνονται μόνο … δύο, τότε αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι… Αν πράγματι η πόλη ήθελε τόσο πολύ να διατηρηθεί το καρναβάλι, δεν θα δήλωνε συμμετοχή;

Όσο για το σκεπτικό της δημοτικής αρχής, αυτό είναι ξεκάθαρο. Θεωρούν ότι το καρναβάλι τα τελευταία χρόνια παρέπαιε και έκρινε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί με αυτή τη μορφή.

Αποφάσισε λοιπόν να οργανώσει κάποιες αποκριάτικες εκδηλώσεις και πάρτυ για παιδιά (όλες με δωρεάν είσοδο, φυσικά) και να στηρίξει οικονομικά (τη διοργάνωση έχει ο τοπικός σύλλογος) το καρναβάλι στο Κακούρι.

Στη δημοτική αρχή εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο, υπάρχουν επιλογές για να διασκεδάσουν τα παιδιά με τους γονείς τους και παράλληλα, σε κοντινή απόσταση, από την πόλη, στο χωριό Κακούρι, υπάρχει και η επιλογή μίας καρναβαλικής παρέλασης.

Το κόστος για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, μαζί με την οικονομική ενίσχυση στο καρναβάλι Κακουρίου, είναι σχεδόν 28.000 ευρώ (στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα Κούλουμα στην Πλατεία Άρεως).

Αυτό είναι το σκεπτικό της δημοτικής αρχής η οποία –με τα σημερινά δεδομένα- δεν έχει την πρόθεση να αναβιώσει καρναβάλι μέσα στην πόλη.

6 σχόλια

  • ΤΡΟΥΜΠΑΣ
    ΤΡΟΥΜΠΑΣ Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 11:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ.ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ .ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ.

  • ΓΙΑΝΝΑ
    ΓΙΑΝΝΑ Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 08:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ....

  • anonymoys
    anonymoys Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ. Δήμαρχος προβάλει συνεχώς το Κακούρι (Αρτεμίσιο) το ίδιο έκανε και προηγούμενος Δήμαρχος προερχόμενος από Κακούρι, ο Σεβασμιότατος προβάλει συνεχώς το Πάπαρι, την Τρίπολη και τις γύρω περιοχές ποιος θα προβάλει;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 12:58 Σύνδεσμος σχολίου

    στο κακουρι καρναβαλικη παρεση????!!!!!
    χαχαχαχα!!!!! κατι τυποι ανεβασμενοι σε τρακτερ να χοροπηδαν σαν τσιτες!!!!! καλοοοοοοο!!!
    ασε μας ρε δημαρχε που θες να προβαλεις το χωριο σου με αηδιες!!!! και το στηριζεις και οικονομικα ελεος πια
    για τα χωρια τα υπολοιπα τι κανεις?????
    ουτε τ οτι δεν εχουν καναλια δεν σ ενδιαφερει.........ουτε και βρηκατε και καμια λυση γ αυτο το προβλημα.
    αλλα φταινε και οι εκπροσωποι των χωριων που κοιμοντε ορθιοι.......!!!!!!!!

  • Kapa
    Kapa Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 09:30 Σύνδεσμος σχολίου

    μονο τα σχολεια να μαζευοντουσαν δεν ηθελες τιποτα αλλο, εγω δεν ειδα να βγαινουν δημοσια και να λενε απευθυνουμε προσκληση σε ολους τους συλλογους και τα σχολια και να μην υπαρχει συμμετοχη. Οσο για το καρναβαλι στο Κακουρι με καθε σεβασμο δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που γινοταν στην Τριπολη. Οσο για τον Βρεντα που ειναι υπευθυνος καταλαβαινουμε ολοι οτι δεν μπορει να ανταποκριθει σε τετοιο μεγεθος εκδηλωσης

  • ΕΛΛΗΝ
    ΕΛΛΗΝ Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 07:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Η ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΙΠΟΤΑ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ¨Α¨ ΜΑΖΙ: ΑΧΡΗΣΤΟΣ , ΑΝΙΚΑΝΟΣ , ΑΣΧΕΤΟΣ!!!!!!
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΤΕΙ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...