Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Erasmus – Μαθητές από την Πολωνία και την Πορτογαλία επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Erasmus – Μαθητές από την Πολωνία και την Πορτογαλία επισκέφθηκαν το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης
 
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Στρατηγικής Σύμπραξης αποκλειστικά μεταξύ Σχολείων ΚΑ219 Erasmus+ 2016 διετούς διάρκειας 2016-2018, με τίτλο «We are our future! How to equip our students for adulthood and citizenship – a comparative study of autonomy, curricula and communication» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική αποστολή τριών εκπαιδευτικών, δύο γονέων και επτά μαθητών από τα σχολεία Miejski Zespol Szkol, της πόλης Czeladź, της Πολωνίας και Agrupamento De Escolas De Barcelos, της πόλης Barcelos της Πορτογαλίας από τις 12/02/2017 έως και 18/02/2017 στο 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο επίσης είναι Stichting Unicoz Onderwijsgroep (Ολλανδία), OŠ Ludvika Pliberška Maribor (Σλοβενία), SOU Vasil Kunchov Vratsa (Βουλγαρία) και College Joseph Durand (Γαλλία).
 
Κατά τη διάρκεια της 1ης σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών στην Τρίπολη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων έδωσαν έμφαση στους δύο πρώτους στόχους του Σχεδίου, ως εξής:
Ø  Συγκριτική μελέτη των εκπαιδευτικών συστημάτων και διδακτικών μεθόδων των επτά συμμετεχόντων χωρών
Ø  Γνωριμία με τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα και την καθημερινότητα των μαθητών Γυμνασίου στην Ευρώπη
 
Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων παρουσίασαν τις πόλεις και τα σχολεία τους, παρακολούθησαν μαθήματα σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και αντάλλαξαν απόψεις για τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των 7 χωρών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις εγκεκριμένες δραστηριότητες της αίτησης Erasmus+, Επίσης, έγινε τηλεδιάσκεψη με τη Γαλλία, όπου πραγματοποιήθηκε παράλληλη κινητικότητα με τις υπόλοιπες χώρες και παζάρι με δημιουργίες των μαθητών, όπου τα χρήματα δόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Τέλος, έγιναν επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης, της Ολυμπίας και της Επιδαύρου και τέθηκαν οι βάσεις για την προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της 2ης σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών κατά το σχολικό έτος 2016-17 στην πόλη Barcelos της Πορτογαλίας από τις 06/05/2017 έως και 13/05/2017.
 
Η 1ης σύντομη Επίσκεψη/Κινητικότητα μαθητών αποτέλεσε ποιοτική συνέχιση και υλοποίηση του Σχεδίου και μοναδική εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στο σχολείο μας, καθώς συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον κ. Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοποννήσου, στον κ. Διευθυντή Δ.Ε. Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στον κ. Διευθυντή Π.Ε. Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στο Δήμο Τρίπολης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Τρίπολης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στην κ. Ζαχαροπούλου Κ., στον κ. Βλάσση Θ. και, φυσικά, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.
                                                                         Τρίπολη  23/02/2017  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...