Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα της ΚΕΔΗΤ ζητά ο Σμυρνιώτης - Ξεκινά επαφές και με άλλες παρατάξεις! (vd)

Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα της ΚΕΔΗΤ ζητά ο Σμυρνιώτης - Ξεκινά επαφές και με άλλες παρατάξεις! (vd)
Σε θέματα που αφορούν το κτίριο του Δημαρχείου, το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ, το Βοσυνιώτειο, τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά και την ΚΕΔΗΤ, αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης.
Μεταξύ άλλων είπε:
 
 
35 ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
«Ή δεν έχει μυρωδιά από έργα ή  για μια ακόμα φορά μας «δουλεύει»...
Διαλέγετε και παίρνετε.
Αν ονειρεύεται με 35 αναθέσεις  να λύσει το πρόβλημα των δρόμων, που χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια να διαπιστώσει  ότι είναι σε τραγική κατάσταση, τον πληροφορώ  ότι μπορεί να κάνει μόνο μια ανάθεση ανά δημοτική ή τοπική κοινότητα  κατ’ έτος .
Δηλαδή maximum τρεις.
Γίνεται με τρεις αναθέσεις να συμμορφώσει τους δρόμους της πόλης;
Σίγουρα όχι.
Εκτός και αν μας πει ότι θα «τσοντάρουν» τίποτα «επενδυτές» σαν αυτούς που κατά καιρούς «εμφανίζει».
Και για να σοβαρευτούμε.
Όταν του φωνάζαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ετοιμάσει μια μελέτη 150-200 χιλ. ευρώ και να προχωρήσει στην πρώτη δημοπρασία της θητείας του για να συντηρήσει τους ασφαλτοτάπητες  σφύριζε αδιάφορα.
Τώρα και αύριο να ξεκινήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης είναι αδύνατο να προλάβει να υλοποιήσει  έργο πριν το καλοκαίρι του 2018.
Δηλαδή άλλο ένα χειμώνα θα σπάζουμε αυτοκίνητα και θα τσαλαβουτάμε σε λάσπες.»
 
 
ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
«Άλλο μνημείο ψεύτικων υποσχέσεων.
Τρία χρόνια χρειάστηκε  να καταλάβει ότι το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι εκτός σχεδίου και για να διαπλατυνθεί χρειάζονται απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών και αποζημίωση των ιδιοκτητών.
Η μόνη λύση της Πολεοδόμησης της Περιοχής μέσω της συνέχισης της Αναθεώρησής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε να προκύψουν κοινόχρηστοι χώροι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο παραπέμφθηκε στις καλένδες.
Όμως μας είπε, με όση «βαρύτητα» έχει ο λόγος του, ότι έχει συνεννοηθεί και  με τους μισούς ιδιοκτήτες να παραχωρήσουν χωρίς αποζημίωση τμήμα της ιδιοκτησίας τους για να μεγαλώσει ο δρόμος αλλά και με την Περιφέρεια για να χρηματοδοτήσει το υποτιθέμενο έργο.
Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε…»
 
ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
«Το 2011 για να συστεγάσουμε τις υπηρεσίες του νέου  διευρυμένου Δήμου με το αυξημένο κατά 80% προσωπικό μισθώσαμε ένα σύγχρονο κτίριο και πετύχαμε την προσφορά καλύτερων υπηρεσίες στους πολίτες  με παράλληλη μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου.
Τότε θα θυμάστε ότι δεχθήκαμε πόλεμο λάσπης με προεξάρχοντα τον κ. Παυλή για δήθεν σκανδαλώδη σύμβαση της οποία την παράταση έφερε στο Δημοτικού Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης και ανανέωσε για έξι – επτά χρόνια αφού προφανώς οι «λύσεις πυροτεχνήματα»  που αφειδώς διαλαλούσε για ανέγερση νέου ιδιόκτητου Δημαρχείου, για μεταφορά υπηρεσιών στα  Δημαρχεία των πρώην Δήμων κ.λ.π. για μια ακόμα φορά ναυάγησαν.
Βέβαια, κατά την ψηφοφορία με «εντυπωσίασε» το γεγονός ότι  επικεφαλής συνδυασμού άλλαξε την ψήφο του από θετική σε «παρών» ενώ έτερος επικεφαλής μαζί με σύμβουλο της παράταξής του που κατά το παρελθόν έδιναν θετική ψήφο σε μισθώσεις σοφιτών ή ανύπαρκτων παταριών φρόντισαν να έχουν αποχωρήσει πριν τη συζήτηση του θέματος.»
 
ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΥΑΤ ΠΛΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
«Έφεραν επιτέλους, μετά τη γνωστή περιπέτεια της ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Επιτροπή του άρθρου 152, το νέο τιμολόγιο για του πρώην Δήμους που συγχωνεύθηκαν με τον Καποδιστριακό Δήμο Τρίπολης.
Ψηφίσαμε παρών γιατί ουδεμία συμμετοχή είχαμε στη διαμόρφωση του τιμολογίου, λόγω του αποκλεισμού μας από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, αλλά και γιατί παρουσιάζεται το «μαγικό» φαινόμενο να ισχυρίζονται ότι με το νέο τιμολόγιο, που μας λένε ότι είναι μειωμένο, θα εισπράττουν ετησίως 800 χιλ. ευρώ  έναντι των 600 χιλ. ευρώ που εισέπρατταν με το ακριβότερο προηγούμενο.
Τώρα σχετικά με τα λεγόμενα του κ. Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΤ, ότι τώρα καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα στα αντλιοστάσια των γεωτρήσεων, αυτό είναι αυτονόητο γιατί τους αφήσαμε νέα δίκτυα δεκάδων χιλιομέτρων με τα έργα περίπου 20 εκατ. Ευρώ που υλοποιήσαμε με πιστώσεις του ΕΣΠΑ 2007-2014.
Βέβαια σήμερα, αντί έργων, περιφέρονται «από χωρίου εις χωρίον», τελευταία τους είδαμε στην Αλωνίσταινα όπου ο κ. Παυλής με πολυπληθές επιτελείο «επέβλεπαν» βιντεοσκοπούμενοι και φωτογραφιζόμενοι συνεργείο δύο - τριών τεχνιτών να τοποθετεί έναν αγωγό ομβρίων λίγων μόλις μέτρων.
Τέλος, μόλις προχθές, δύο τουλάχιστον φίλαθλοι, μετά το αγώνα Αστέρας – Γιάννενα, έπεσαν μέσα στον αγωγό αποστράγγισης που διάνοιξαν χωρίς καμιά τεχνική μελέτη μέσα σε ιδιοκτησίες μεταξύ σιδηροδρομικής γραμμής και συνοικισμού Κολοκοτρώνη.»
 
 
ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟ
«Απλά λυπάμαι γιατί ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Σαμαρτζής συνεχίζει να ανέχεται τα παραμύθια του κ. Παυλή και να επαιτεί  λίγα χρήματα από το Δήμο για το ίδρυμα  με νέο του αίτημα για  μόλις 10 χιλ. ευρώ .
Απλά θυμίζω ότι επί ημερών μας και είχαμε χρηματοδοτήσει το Βοσυνιώτειο με 140 χιλ. ευρώ και είχα ακούσει τα «μύρια όσα» με προεξάρχοντα τον κ. Πρόεδρο.
Θα έλεγα λοιπόν  ότι  λίγη ντροπή  και μια συγγνώμη προς τις εργαζόμενες που για πάνω από πέντε χρόνια και οι δύο απροκάλυπτα κοροϊδεύουν δεν βλάπτει.»
 
 
ΚΕΔΗΤ
«Σε κάθε συνεδρίαση ακούμε από την κ. Πρόεδρο τα ίδια και τα ίδια.
Ότι «θα» πληρωθούν οι εργαζόμενες – έκλεισαν έξι μήνες απλήρωτες στους παιδικούς σταθμούς – , ότι «θα» εγκριθεί ο προϋπολογισμός –πάμε για δεύτερο χρόνο χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό - με ότι αυτό σημαίνει για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης.
Μιας επιχείρησης που εδώ και ενάμιση τουλάχιστον χρόνο δεν πληρώνει λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου, έχει απλήρωτους προμηθευτές και στους παιδικούς της σταθμούς οι απλήρωτες εργαζόμενες πάνε τρόφιμα από το σπίτι τους για σίτιση των νηπίων.
Εν τω μεταξύ σε δύο μήνες κλείνουν δύο χρόνια από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ.
Και ο λαλίστατος τότε κ. Παυλής που μας έλεγε ότι ήξερε τι είχε γίνει, κάλυπτε απολύτως τον τότε Πρόεδρο και «όριζε» ορκωτούς χωρίς σύμβαση  για να ελέγξουν και τη δική μας θητεία, σήμερα  «ποιεί την νήσσαν».
Μάλλον νομίζει ότι «καθάρισε» με τον «αποκεφαλισμό» του τότε Προέδρου κ. Τσούκα και την ανάθεση στη νυν Πρόεδρο κ. Μπρακουμάτσου  της «αποστολής» να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Είναι όμως βαθιά «νυχτωμένος».
Οι ευθύνες για το κατάντημα της ΚΕΔΗΤ είναι αποκλειστικά δικές του.
Γι’ αυτό τις επόμενες μέρες αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να ζητήσουμε σε συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της λειτουργίας αλλά κυρίως της βιωσιμότητας της ΚΕΔΗΤ.
Γιατί πέρα από τις ποινικές, πειθαρχικές, διοικητικές, δημοσιονομικές ευθύνες που είμαι βέβαιος ότι θα αποδοθούν από τις αρμόδιες αρχές που με δική μας πρωτοβουλία έχουν επιληφθεί, σήμερα το ζητούμενο είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΚΕΔΗΤ και η επάνοδός  της στη νομιμότητα και την κανονικότητα.»

 

2 σχόλια

  • Νικος
    Νικος Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 09:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Επί Σμυρνιώτη οι εργαζόμενοι πληρώνονταν τακτικά, και δεν έβαζαν χρήματα απο την τσέπη τους για να ταιζουν τα παιδάκια στους σταθμούς όπως γίνεται τώρα, ούτε παιδικός σταθμός είχε κλείσει όπως έγινε με τον απογευματινό σταθμό που έκλεισε ο Παυλής

  • Αχρηστε
    Αχρηστε Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 23:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Αςτα ρε Σμυρνιωτη, ΕΣΥ πόσους μήνες χρωσταγες στους εργαζόμενους?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...