Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποχώρησε η αντιπολίτευση στη συζήτηση για την ΚΕΔΗΤ - Αίτημα να γίνει ειδική συνεδρίαση!

Αποχώρησε η αντιπολίτευση στη συζήτηση για την ΚΕΔΗΤ - Αίτημα να γίνει ειδική συνεδρίαση!

16 δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατάθεσαν αίτημα προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση, μέσα στις επόμενες έξι μέρες, προκειμένου να συζητηθεί αποκλειστικά και μόνο το θέμα της ΚΕΔΗΤ.

Συγκεκριμένα ζητούν να συζητηθεί ο οικονομικός απολογισμός της ΚΕΔΗΤ τουλάχιστον για τη διετία 2015 και 2016, η σημερινή πραγματική οικονομική θέση της ΚΕΔΗΤ και οι προοπτικές βιωσιμότητας της ΚΕΔΗΤ.

Ο κ. Σμυρνιώτης έκανε λόγο για άνοιγμα 200.000 ευρώ που ειπώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΤ, ενώ επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει χρηματοδότηση κάθε μήνα από την ΕΕΤΤΑ και να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επί επτά μήνες στους παιδικούς σταθμούς. «Να συζητήσουμε σοβαρά τι έχει γίνει στην ΚΕΔΗΤ, να μην στρουθοκαμηλίζουμε, δεν μπορεί να τελειώσει αυτή η υπόθεση με την καρατόμηση του κ. Τσούκα. Να γίνει μία σοβαρή συζήτηση να δούμε που πάει επιχείρηση».

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι «υπάρχει μία μεγάλη αγωνία για το μέλλον της επιχείρησης, αν μπορεί να επιβιώσει. Το θέμα της συζήτησης να επικεντρωθεί στο να αποδοθούν ευθύνες και τι θα γίνει από εδώ και πέρα με την επιχείρηση διότι διαφαίνονται ανεξέλεγκτες καταστάσεις.  Σήμερα δεν μπορεί να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και το σχέδιο δράσης. Είναι υποχρεωμένος ο κ. Πρόεδρος εντός έξι ημερών, βάσει κανονισμού. Δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια.»

Ο Νίκος Τσιαμούλος επισήμανε ότι «θα είναι καλύτερα όλα μαζί να συζητηθούν, μέχρι να βγει και το πόρισμα. Εμείς θα αποχωρήσουμε σε αυτά τα τρία θέματα. Θα μείνετε μονοί σας να τα ψηφίσετε. Δικαίωμα σας, εδώ θα φανεί το μέγεθος της πολιτικής βούλησης.»

Ο Γιάννης Λάζαρης είπε ότι το ζήτημα είναι να γίνει μία ουσιαστική κουβέντα επί του προϋπολογισμού.

Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι συνυπόγραψε η παράταξή του το αίτημα για την ΚΕΔΗΤ, διότι υπάρχει αγωνία να δουλέψουν οι δομές που στηρίζει η ΚΕΔΗΤ, να εξακολουθήσουν να υπάρχουν οι παιδικοί σταθμοί,  τα ΚΔΑΠ και το Βοήθεια στο Σπίτι που δεν πρέπει να καταργηθεί. Να δουλεύουν αυτές οι δομές με μόνιμο προσωπικό και σταθερή χρηματοδότηση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δημήτρης Παυλής, στις τοποθετήσεις του, είπε: «Μετά χαράς δέχομαι την πρόσκληση που κάνει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Θα ετοιμαστεί η διοίκηση προκειμένου να δώσουμε τις απαντήσεις για όλα, σε επόμενο συμβούλιο. Θα συζητήσουμε και για τη δική σας περίοδο κ. Σμυρνιώτη. Ελπίζω ότι οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να έχουν ολοκληρώσει το πόρισμά τους, διότι είναι στη σύνταξή του. Πιστεύουμε ότι είναι κερδοφόρα επιχείρηση και δεν διατρέχει κίνδυνο, υπάρχουν ανοίγματα και θα κλείσουν όταν έρθει η ώρα και θα πληρώσουν αυτοί που οφείλουν. Αν αναλογεί και στο δήμο, θα δώσει το μερίδιο του. Αντιλαμβάνομαι το αίτημα περί αναβολής, αλλά δεν πρόκειται αν αλλάξει κάτι μέσα σε 6 μέρες. Η συνεδρίαση θα γίνει, αλλά σήμερα θα ψηφίσουμε τα θέματα που έχουμε φέρει.

Η αντιπολίτευση δείχνει να έχει ένα τακτικισμό και να έχει προσυνεννοηθεί να αποχωρήσει αν δεν αποσυρθούν τα θέματα».

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Το αίτημα της αντιπολίτευσης να αναβληθούν τα προγραμματισμένα θέματα για την ΚΕΔΗΤ στη σημερινή συνεδρίαση μέχρι να γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου για την ΚΕΔΗΤ, δεν έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο και η αντιπολίτευση αποχώρησε (πλην Νικολάου). 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...