Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια: Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να ζητήσει να ΜΗΝ υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ!

Σκουπίδια: Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να ζητήσει να ΜΗΝ υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ!
Οι εξελίξεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, μετά από σχετικό αίτημα του Δημήτρη Νικολάου.


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ

«Σε μια εβδομάδα με 10 μέρες ολοκληρώνεται η μελέτη της δημιουργίας υποδομών για το Μεγαβούνι. Θα γίνει διαγωνισμός για τα έργα υποδομής για τη διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου, καθώς επίσης θα αποσταλεί έγγραφο τη ΔΕΗ για να έρθει το ρεύμα εκεί. Σε δεύτερη φάση παράλληλα θα τρέξει η διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης που αφορά ό,τι άλλο χρειάζεται για να προχωρήσει ο δήμος στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Δήμος διαθέτει 600.000 ευρώ για το έργο αυτό και προκύπτει από μία δικαστική διαδικασία που δικαιώθηκε ο δήμος άλλες 70.000 ευρώ.

Έχουμε περίπου 715. 000 ευρώ. Η πρώτη φάση που θα ξεκινήσει άμεσα είναι 450.000 ευρώ και με το διαγωνισμό θα πέσουμε αρκετά χαμηλά.

Ο ΠΕΣΔΑ ακόμα δεν είναι γνωστός. Από τα Υπουργεία προκύπτει ότι δεν τον γνωρίζουν ακόμα.

Έχουμε την υπόνοια ότι ο ΠΕΣΔΑ που απεστάλη από το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει λάβει υπόψη τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ. Είμαστε στο απόλυτο τέλμα.

Θα γίνει μομφή στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και θα γίνει μηνυτήρια αναφορά διότι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Δεν δεχόμαστε κανένας να παίζει παιχνίδια και να εκτελεί εντολές.

Η εκτίμησή μου είναι ότι επειδή προσπάθησαν μέσω υπουργείων να περάσουν τις αρμοδιότητες από το ΦΟΔΣΑ στην περιφέρεια, επιχείρησαν με μια προγραμματική να την περάσουν και δεν το κατάφεραν.

Έχουμε την υπόνοια με κάποιο άλλο νομικίστικό τρόπο για να βγαίνει εκτός ο ΦΟΔΣΑ.

Το όλο ζήτημα είναι σε ένα τέλμα σε αυτό το επίπεδο.

Εγώ το 2014 είχα πάρει τη σύμφωνη γνώμη της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης να τις εξυπηρετήσουμε για την προσωρινή διαχείριση.

Ακόμα και υπογραφή συμβάσεως να γίνει με τερτίπια, εμείς δεν το δεχόμαστε.

Δεν θα εκχωρήσουμε κανένα δικαίωμα, η διαχείριση να γίνει επιτέλους από εμάς. Τα κόστη είναι πολύ χαμηλότερα από αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν.

Εκφράζω τη θλίψη όταν άκουσα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος να λέει ότι συνεργάζεται άψογα με τους Δημάρχους, εδώ κάποιοι έχουν εμμονή. Που το πάνε, δεν καταλαβαίνω.

Θέλω να καυτηριάσω τη διγλωσσία στην Κυβέρνηση.

Υπάρχουν και κίνδυνοι να χαθούν χρήματα. Όσο δεν γίνεται ΦΕΚ ο ΠΕΣΔΑ, έχουμε θέμα. Το μόνο που μας σώνει είναι η προσωρινή διαχείριση.»

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι έχουμε έντεκα αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις που κλείσαμε το σκουπιδότοπο. Μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις ΣΔΙΤ ή αν δεν καταργηθούν με το νόμο, η αρμοδιότητα για τη διαχείριση απορριμμάτων παραμένει στην Περιφέρεια, από τότε που είχε εκχωρηθεί από το ΦΟΔΣΑ.

Τα κόστη με διάλογο μπορούν να περιοριστούν κατά 20-25% κάτω.

Το κόστος για το ΣΔΙΤ δεν το μάθατε τώρα. Από το Φεβρουάριο του 2014 το ξέραμε όλοι. Να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να σοβαρευτείτε.

Το ΣΔΙΤ αν αναθεωρηθεί μπορεί να πέσει στα 70 ευρώ.

Έχετε παραχώρηση από το Δασαρχείο για το Μεγαβούνι; Γιατί αν πατήσει κάποιος τις συντεταγμένες θα δει ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις εκεί.

Η μη τοποθέτηση του δεματοποιητή είχε όφελος 3.500.000 ευρώ για τον Δήμο Τρίπολης.

Πρέπει κάποια στιγμή και η κυβέρνηση να μην πατάει σε δύο βάρκες. Το έργο θα γίνει διότι είναι μνημονιακή υποχρέωση και είναι δεσμευμένο.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι τραγικό και το επόμενο ακόμα πιο τραγικό.

Πρέπει να υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όσα σκουπίδια βρίσκονται σε Άγιο Βλάση και Αγία Τριάδα να πάνε εκεί.

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι η κατάσταση στην Πελοπόννησο είναι απελπιστική για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε ΧΑΔΑ, υπάρχουν ευθύνες στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια και στον ΦΟΔΣΑ. Δεν έχει αποφασίσει η σημερινή Κυβέρνηση τι θέλει να κάνει.

Αν δεν μπορούν αυτοί που είναι στο ΦΟΔΣΑ, να παραιτηθούν και να πάνε άλλη. Είναι ντροπή για αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Υπάρχει μία κοροϊδία που την πληρώνει ο πολίτης. Έχουν γεμίσει οι χωματερές και τα ρέματα με σκουπίδια.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες από τον Άγιο Βλάση. Σαπίλα και βρωμιά απίστευτη.

Έχουμε πολλές αμφιβολίες αν γίνουν όλα αυτά στο Μεγαβούνι.

Σας εφιστώ την προσοχή για την αγωγή που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες στον Άγιο Βλάση.  Αν αυτή η υπόθεση χαθεί , θα ζητήσουμε να καταλογιστούν τα χρήματα στους υπευθύνους.

Μετά από τρία χρόνια, είμαστε στο μηδέν για το Μεγαβούνι.

Με ευθύνη της Περιφέρειας, του ΦΟΔΣΑ και του Δήμου, είμαστε στο σημείο μηδέν.

Στις 15 Ιουλίου πρέπει να σταματήσουμε σκουπίδια στον Άγιο Βλάση, σύμφωνα με ασφαλιστικά μέτρα. Φοβάμαι ότι θα έχουμε ένα θερμό και δύσοσμο καλοκαίρι.

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Κοτσιάνη.

Το Μεγαβούνι θα είναι το Βατερλώ του κ. Παυλή.

Στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες, θα είναι καταιγιστικές. Θα πάθετε πλάκα με αυτά που θα ακούσετε.

Ήμαστε τελευταίοι στις αποκαταστάσεις και στη διαχείριση, αλλά πρώτοι στους ΧΑΔΑ.

Κουράστηκα να ακούω αερολογίες από τον κ. Παυλή και να ακούω χρονοδιαγράμματα.

Τα σκουπίδια ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγουν ανά πάσα στιγμή στο δρόμο και λύση δεν υπάρχει.

Ο Γιάννης Λάζαρης είπε ότι δεν ξέρω που θα πάει η κατάσταση, αλλά αν βάζαμε να παίξουμε τον παπά, θα είχαν κερδίσει πάρα πολλοί. Τη διαχείριση πρέπει να την κάνουν οι δήμοι. Είναι ανάγκη να προχωρήσει μία λύση. Να σταματήσουμε να κουβεντιάζουμε τι έγινε και να βάλουμε μπροστά τη δική μας λύση. Αν η κυβέρνηση έχει πάρει άλλη απόφαση, να την προχωρήσει κι εκείνη.

Ο Δημήτρης Νικολάου τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρωθεί η δουλειά την ΤΕΡΝΑ. Οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαχείρισης είναι μέσα στο σχεδιασμό της ΤΕΡΝΑ, θα καταλήξουν προίκα στην ΤΕΡΝΑ.

Επαναφέρουμε την πρόταση για αποκλειστικά δημόσιο φορέα που θα διαχειριστεί τα σκουπίδια και να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.

Η πρόταση Νικολάου για ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης να ζητήσει να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ. Παρών ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Παυλή, Νικολάου και η Μαντινειακή Συμπολιτεία.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε να ζητηθεί ζητήσει να μην υπογραφεί η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 22:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα σκουπίδια δεν τρώγονται, ΠΡΟΣΟΧΗ κ. Μήτσο μας έρχεται καλοκαίρι............

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...