Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Έργα ζωγραφικής και τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο! (vd)

Τρίπολη - Έργα ζωγραφικής και τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο! (vd)
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,στο 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης παρουσιάστηκαν τα έργα ζωγραφικής και τεχνολογίας που εκπονήθηκαν από τους μαθητές και των τριών τάξεων του Σχολείου με την υποστήριξη και παρότρυνση των καθηγητριών τους, της κας Φλώρου Λουίζας στο μάθημα των Εικαστικών και της κας Κουκουμάνου Γεωργίας στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Στα Εικαστικά πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως κολάζ, πουαντιλισμό, φωτοσκίαση, προοπτική, θερμά-ψυχρά χρώματα, προσωπογραφίες, αφηρημένη τέχνη κ.λ.π.

Στην Τεχνολογία, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και υλικά όχι δυσεύρετα, καθημερινής χρήσης, οι μαθητές έγιναν μικροί αρχιτέκτονες, τεχνίτες, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί και αντιμετώπισαν την πρόκληση να κατασκευάσουν αντικείμενα από τομείς όπως ενέργεια-ισχύ, εργαλεία-μηχανές, μεταφορές- επικοινωνίες.

Η σχολική κοινότητα τα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, γιατί τα έργα είχαν πρωτοτυπία και έμπνευση και όπως είχε πει ένας μεγάλος ζωγράφος, ο Τζωρτζ Μπρακ, η τέχνη είναι για να ταράζει και η επιστήμη για να καθησυχάζει.







Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...