Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Δείτε όλη την ημερίδα για τις εξελίξεις στην Παιδεία ... σε βίντεο! (vd)

Τρίπολη - Δείτε όλη την ημερίδα για τις εξελίξεις στην Παιδεία ... σε βίντεο! (vd)

Οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας αποτέλεσε θέμα ημερίδας που έγινε την Τετάρτη στο γεμάτο από κόσμο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας και του Δήμου Τρίπολης.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Μαρία Μαντουβάλου, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και ο κος Απόστολος Χατζητόλιος, Καθηγητής Παθολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της ημερίδας είχε η Καλοπίση Λένα Φιλόλογος Εκπαιδευτικός.

Η Μαρία Μαντουβάλου συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι αποδεικνύεται η ευαισθησία της Αρκαδίας σε θέματα Παιδείας. «Οι λεγόμενοι πανεπιστημιακοί εθνομηδενιστές δεν μπορούν να συνεχίσουν να αποτελών μέλος ενός Έθνους που συνεχώς προσβάλλουν μονίμως.» είπε. Για να πει ότι «είναι πολύ παράδοξο το γεγονός οι λεγόμενοι Ιστορικοί σύμβουλοι και εισηγητής του υπουργείου Παιδείας, να μας πουν ότι οι Μακεδόνες ήταν τσιχαντιστές, ότι ο αγώνες των Κυπρίων είναι αγώνας αποικιοκρατίας έναντι των Άγγλων. Δεν είπαν τίποτα για τα παιδιά και τα μνήματα. Μπορεί κανείς να πέσει από τη σκάλα για να μην ακούει αυτά τα ιστορικά κατασκευάσματα που στόχο έχουν να κάνουν την Ελλάδα χειραγώγιμη για να υπάρξει η Παγκόσμια Κυβέρνηση ετοιμάζουν.»

Από την πλευρά του ο κ. Χατζητόλιος τόνισε ότι «με τις θεματικές εβδομάδες επιχειρείται να δηλητηριαστούν τα παιδιά με πρότυπα συμπεριφοράς που είναι στα όρια της παθολογίας, με δήθεν απαλλαγή από στερεότυπα αλλά ουσιαστικά με διδασκαλία σεξουαλικών παρεκκλίσεων. Οι γονείς πρέπει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά των εμπνευστών αυτής της αθλιότητας που είναι επιστημονική. Είναι έγκλημα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Πρέπει να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους. Αυτά είναι εκ του πονηρού για να δημιουργήσουν ευνουχισμένους ανθρώπους, εύκολα χειραγωγούμενους. Φτάσαμε στο σημείο σε μία δήθεν Δημοκρατική Ελλάδα να μην μπορεί κανείς να εκφραστεί με κάποιους νόμους περί ρατσισμού.»

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος είπε ότι είναι μια κραυγή αγωνίας των γονέων για τη σωστή διαπαιδαγώγηση και προστασία των παιδιών μας από τους θολωμένους εγκεφάλους που μας κυβερνούν. Φτάσαμε εδώ διότι κατέλαβαν την εξουσία εγκέφαλοι ταραγμένοι και θολωμένοι.»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ομιλητές – επιστήμονες και τόνισε ότι «με ιδιαίτερο προβληματισμό στο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε που πηγαίνει αυτή η κατάσταση. Δεν είμαστε με τις ακραίες απόψεις. Υπάρχει μία τεράστια αναστάτωση στην Ελληνική κοινωνία, διότι αυτά τα θέματα είναι ευαίσθητα σε κρίσιμες ηλικίες για τα παιδιά.» είπε και τόνισε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν δεχόμαστε.

Συνδιοργανωτές ήταν: Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας, Σύλλογος Τριτέκνων Αρκαδίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λεβιδίου, Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Αρκαδίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...