Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκθεση βιβλίου στην Τρίπολη … με τα βιβλία της καρδιάς μας! (εικόνες)

Έκθεση βιβλίου στην Τρίπολη … με τα βιβλία της καρδιάς μας! (εικόνες)


Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε με το νανούρισμα της μάνας, που σύντομα γίνεται παραμύθι, με τις ιστορίες της γιαγιάς. Μικρά παιδιά ακόμη, με το πρώτο μας πάνινο βιβλίο. Λίγο μετά αποκοιμιόμαστε με ένα βιβλίο που από τα χέρια της μάνας περνά στα δικά μας τα χέρια.

Μα και σαν μεγαλώνουμε σαν έφηβοι, σαν ενήλικες, έχουμε έντονη την ανάγκη να ταξιδέψουμε μέσα στις σελίδες αγαπημένων μας πια βιβλίων. Δημιουργοί, χαρισματικοί συγγραφείς και ποιητές να μας περιμένουν στωϊκά, εκεί στα ράφια και στους πάγκους των βιβλιοπωλείων. Να τσακίζουμε τη σελίδα, να υπογραμμίζουμε, να κρατάμε σημειώσεις στο πλάι σε εκείνα που μας εντυπωσιάζουν περισσότερο… να ζούμε μέσα στα βιβλία, τις ζωές των άλλων, τις ιστορίες των διπλανών μας ανθρώπων.

Να μαθαίνουμε, να ονειρευόμαστε, να νιώθουμε τα συναισθήματα που ασυγκράτητα ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Να διαβάζουμε στα δικά μας παιδιά τα πρώτα μας παραμύθια. Να στηρίζουμε και ν’αγαπάμε το βιβλίο ως προϊόν πνευματικό, που φέρει πολιτισμό και διαμορφώνει τη σκέψη. Που ενέχει τη γνώση, τη φαντασία και τον λυρισμό των δημιουργών. Την ατελεύτητη αυτή λεπτή κλωστή που ενώνει ήθη και πολιτισμούς γύρω από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ναι! Το βιβλίο είναι πάντοτε ένας καινούριος, αυτάρκης και ευμετάβλητος, με συνεχή ροή, κόσμος, μέσα στον κόσμο της δικής μας πραγματικότητας. Του καθενός από εμάς, τον κόσμο τον δικό του.

Αγαπάμε το βιβλίο και στηρίζουμε τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ

ΑΠΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Συμμετέχουν τα Βιβλιοπωλεία:

ΑΣΤΡΟ – ΓΝΩΣΗ – ΠΑΛΛΑΣ - ΧΑΡΤΙ & ΜΕΛΑΝΙ - ΩΡΑ

Κείμενο – Φωτογραφίες:  Γ.Δ. Αναγνώστου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...