Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το έθιμο με τις φωτιές του Αγιάννη του Ριγανά αναβιώσε στη Μεταμόρφωση (vd)

Το έθιμο με τις φωτιές του Αγιάννη του Ριγανά αναβιώσε στη Μεταμόρφωση (vd)
Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσε και φέτος το έθιμο του Αγιάννη του Ριγανά στα Αλώνια της Μεταμόρφωσης, στην Τρίπολη, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου.
Την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης και στο χώρο των παλιών αλωνιών βρέθηκε πλήθος κόσμου, όχι μόνο από την περιοχή, αλλά από όλη την πόλη, για να δει τα δρώμενα και να κάψει τα στεφάνια στη φωτιά που άναψε μόλις η ώρα έφθασε 9 το βράδυ.
Πολλοί τολμηροί, μικροί και μεγάλοι, τήρησαν το έθιμο και πήδηξαν πάνω από τη φωτιά για να εξορκίσουν το κακό, όπως αναφέρει η παράδοση.
Τα μέλη του Συλλόγου αναφέρθηκαν στην ιστορία του εθίμου και εξήγησαν τι είναι ο Κλήδονας, ενώ μέλη του Χορευτικού Συλλόγου "Πολιτιστική Κληρονομιά" χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Επίσης τους παρευρισκόμενους διασκέδασε δημοτική ορχήστρα με τον Πάνο Ηλιόπουλο και άλλους καλλιτέχνες.
Παρόντες μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Θεόδωρος Ντάνος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βόσνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Τότσης και Δήμος Σωτηρόπουλος και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Παναγιώτης Σκορπίδας, που είναι και μέλος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης.
Η όλη εκδήλωση, όπως ειπώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Άννα Μιχαλοπούλου αλλά και από το μέλος Άννα Τυροβολά δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχαν και πολλοί χορηγοί, μεταξύ αυτών ο Δήμος Τρίπολης, ιδιώτες και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη.
Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού έστειλε μήνυμα για "καλή επιτυχία" στην εκδήλωση, αφού, όπως ανέφερε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση. Έθιμο Αγιάννη Ριγανά στη Μεταμόρφωση www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...