Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Καθορίστηκαν οι όροι δημοπράτησης για μίσθωση χώρου που θα στεγαστεί το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Τρίπολη - Καθορίστηκαν οι όροι δημοπράτησης για μίσθωση χώρου που θα στεγαστεί το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης καθόρισε τους όρους δημοπράτησης, για τη μίσθωση χώρου με σκοπό τη Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. με Α.) από το Δήμο Τρίπολης.
Περιγραφή του ακινήτου
Το προς μίσθωση ακίνητο, που θα επιλεγεί, για τη Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. με Α.), θα πρέπει να πληροί, επί ποινή αποκλεισμού, τους παρακάτω όρους:
  1. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις πρέπει να ευρίσκονται εντός του κέντρου της πόλης της Τρίπολης και ειδικότερα σε απόσταση το πολύ έως 150,00 μέτρα από την Πλατεία Γεωργίου Α’ (κεντρική πλατεία, Αγ. Βασιλείου), κατά προτίμηση με πρόσοψη σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας ή πεζόδρομο, να μην απέχουν περισσότερο από 2 χλμ. από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας και να εξυπηρετούνται από τακτική συγκοινωνία με μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να υπάρχει η μέγιστη διευκόλυνση μετακίνησης και να προάγεται ο μέγιστος βαθμός κοινωνικοποίησης των ΑμεΑ.
  2. Να έχει ισόγειο χώρο ελάχιστης επιφάνειας 140,00 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους ελάχιστης επιφάνειας 100,00 τ.μ. (σε ισόγειο ή υπόγειο).
  3. Η προσπέλαση του κτιρίου πρέπει να είναι τελείως ανεμπόδιστη από το επίπεδο του πεζοδρομίου ή του πεζοδρόμου και τα εσωτερικά επίπεδα του χώρου του Κέντρου πρέπει να είναι χωρίς βαθμίδες. Όπου αυτό δεν είναι δυνατόν θα πρέπει να είναι δυνατή η κατασκευή επικλινών διαβάσεων με κλίση, που να μην υπερβαίνει το 6% ή να τοποθετούνται ανελκυστήρες βαθμίδων (stair lift). Οποιαδήποτε κατασκευή δημιουργηθεί, να μην παρεμποδίζει την ομαλή διάβαση των πεζών και να μην απομειώνει το πλάτος του πεζοδρομίου για την ελεύθερη διάβαση αυτών (των πεζών).
  4. Να υπάρχουν δύο τουλάχιστον θέσεις στάθμευσης για οχήματα μεταφοράς χρηστών των υπηρεσιών του Κ.Δ.Α.Π. με Α..
Σε περίπτωση που το προσφερόμενο προς μίσθωση ακίνητο δεν διαθέτει τις ανωτέρω θέσεις στάθμευσης, τότε μπορεί να γίνει δεκτό, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας αυτών επί του οδοστρώματος έμπροσθεν του ακινήτου, με άμεση πρόσβαση σε αυτό και εφόσον διασφαλίζεται το απαιτούμενο πλάτος του οδοστρώματος, για την ελεύθερη διέλευση των λοιπών οχημάτων και δεν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των χρηστών των θέσεων στάθμευσης.
  1. Ο Δήμος θα προβεί σε εργασίες διαμόρφωσης των ακινήτων, ώστε το ακίνητο να πληροί τις προδιαγραφές για το σκοπό για τον οποίο μισθώνεται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και να μπορεί ο Δήμος να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης σχετικών δράσεων από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. κλπ.
Διάρκεια της σύμβασης
  1. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι τέσσερα (4) έτη.
  2. Ο Δήμος Τρίπολης, μπορεί να παρατείνει αυτοδικαίως τη μίσθωση μέχρι πέντε (5) έτη ακόμα, με γραπτή δήλωση του προς τον εκμισθωτή, δύο μήνες πριν λήξει η μίσθωση ή οι παρατάσεις αυτής. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και εφόσον συμφωνούν και οι δύο πλευρές, μπορεί να παραταθεί εκ νέου για χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί.
  3. Ο Δήμος θα μπορεί να εγκαταλείψει το μίσθιο πριν λήξει η μίσθωση, εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους αρχικά μισθώθηκε, αφού προηγουμένως ενημερώσει τον εκμισθωτή τρεις (3) μήνες πριν.
  4. Ο εκμισθωτής, θα μπορεί να ζητήσει την πρόωρη αποχώρηση του Δήμου Τρίπολης από το μίσθιο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία
  5. Αποκλείεται αξίωση του μειοδότη για αποζημίωση, λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή ή καθυστέρησης της εγκατάστασης του Δήμου, που θα προέρχεται από κάποιο νομικό ή πραγματικό κώλυμα, καθώς επίσης και η μονομερής λύση της σύμβασης για το λόγο αυτό.
Δείτε όλη την απόφαση, εδώ: https://diavgeia.gov.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...