Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πλατεία Πετρινού» | Αυτά είναι τα νέα δεδομένα για τα τραπεζοκαθίσματα!

«Πλατεία Πετρινού» | Αυτά είναι τα νέα δεδομένα για τα τραπεζοκαθίσματα!
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (13/3/2018) έγινε μία διεξοδική συζήτηση, για περισσότερες από δύο ώρες, για την πλατεία Πετρινού.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει κωδικοποιημένα τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την πλέον πολυσύχναστη πλατεία της Τρίπολης.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Αιτία για τη συζήτηση αυτή ήταν το ΦΕΚ που χαρακτηρίζει ως «πεζόδρομους» τις οδούς «Ισαάκ Σολωμού» και «Μαλλιαροπούλου», τα σημεία δηλαδή που ήταν δρόμοι πριν την ανάπλαση της πλατείας.
Από τη στιγμή λοιπόν που έχουν τον χαρακτηρισμό του «πεζόδρομου», τότε –βάσει νόμου- πρέπει να προβλεφθεί ελεύθερος χώρος 3,5 μέτρων τόσο στην «Ισαάκ Σολωμού», όσο και στη «Μαλλιαροπούλου». Αυτό είναι υποχρεωτικό για να υπάρχει η δυνατότητα να επεμβαίνουν οχήματα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, σε περιπτώσεις που καθίσταται ανάγκη.
Υπό τις σημερινές συνθήκες, αν ελευθερωθούν 3,5 μέτρα, τότε θα υπάρχουν καταστήματα που θα χάσουν το 90% των τραπεζοκαθισμάτων. Με απλά λόγια, θα κλείσουν, θα βάλουν λουκέτο.
Για τον λόγο αυτό, η δημοτική αρχή –σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου- έφεραν μία πρόταση για να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στην πλατεία, έτσι ώστε και ο ελεύθερος χώρος να διασφαλιστεί και τα καταστήματα να μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΛΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Η ανάγκη για να υπάρξει μία ολοκληρωμένη διευθέτηση της κατάστασης που επικρατεί στην πλατεία Πετρινού αποτελεί και το γεγονός ότι όπως είπε ο γ.γ. του Δήμου Τρίπολης, Σωτήρης Καπόγιαννης … «στην υπηρεσία που δίνει τις άδειες για τα τραπεζοκαθισματα εκκρεμούν αιτήσεις και δεν δίνονται άδειες, διότι υπάρχει προσφυγή ότι κακώς δίδονται τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Πετρινού, διότι καταλαμβάνουν τον πεζόδρομο. Το Υπουργείο απάντησε ξεκάθαρα ότι τα 3,5 μέτρα πρέπει να οριοθετηθούν μέσα στο όριο των πεζοδρόμων. Όπως είναι σήμερα οι πεζόδρομοι με τα δένδρα, δεν μπορεί να δοθεί άδεια, κανείς δεν βάζει την υπογραφή του διότι έχει παρέμβει και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.»

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Με βάση όσα ειπώθηκαν και τελικά αποφασίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, οι αλλαγές που θα γίνουν στην πλατεία Πετρινού, είναι οι εξής…

-Θα υπάρξει μεταφορά δένδρων, δύο περιπτέρων και ενός φωτιστικού σε σημεία που να μην εμποδίζουν τη διαμόρφωση του ελεύθερου χώρου των 3,5 μέτρων ανά πεζόδρομο.
-Στην οδό Μαλλιαροπούλου, από τις προσόψεις των καταστημάτων και μπροστά θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, κατά 3,5 μέτρα, στη συνέχεια θα υπάρχει ένα μέτρο παρτέρια και 3,5 μέτρα ελεύθερος χώρος.
-Στην οδό Ισαάκ Σολωμού, από τις προσόψεις των καταστημάτων και μπροστά θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, κατά 4,5 μέτρα, στη συνέχεια θα υπάρχει ένα μέτρο παρτέρια και 3,5 μέτρα ελεύθερος χώρος.
-Το κόστος- σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρίπολης- δεν θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το ταμείο του δήμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...