Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο έργο στο κέντρο της Τρίπολης | Τι αλλάζει σε "Δαρειώτου", "Αποστολοπούλου", "Παλαιολόγου" και "Βύρωνος"

Νέο έργο στο κέντρο της Τρίπολης | Τι αλλάζει σε "Δαρειώτου", "Αποστολοπούλου", "Παλαιολόγου" και "Βύρωνος"

© www.kalimera-arkadia.gr

Την εκτέλεση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» με ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων, με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης μαζί με τη Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και καθορίζει τους όρους για την εκτέλεση του έργου.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 575.000,00 Ευρώ.

Τόπος εκτέλεσης του έργου
Εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα:

- Στα τμήματα της οδού Δαρειώτου, ανάμεσα στα Ο.Τ 347 & Ο.Τ 262, Ο.Τ 261 & Ο.Τ 262 και Ο.Τ 260 & Ο.Τ 261.

- Στο τμήμα της οδού Αποστολοπούλου, ανάμεσα στα Ο.Τ 260 & Ο.Τ 262.

- Στο τμήμα της οδού Κ. Παλαιολόγου, ανάμεσα στα Ο.Τ 344 & Ο.Τ 347 και

- Στο τμήμα της οδού Βύρωνος, ανάμεσα στα Ο.Τ 72 & Ο.Τ 73.

 Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου
Το έργο περιλαμβάνει τις οικοδομικές και η/μ εργασίες διαμόρφωσης των οδών Δαρειώτου, Αποστολοπούλου, Κ. Παλαιολόγου και Βύρωνος της Δ.Κ. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης.

Ειδικότερα, θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες: Αποξήλωση του υλικού επίστρωσης του υπάρχοντος πεζοδρομίου, καθώς και των στρώσεων οδοστρωσίας. Καθαίρεση των κρασπέδων από σκυρόδεμα καθώς και των τμημάτων από σκυρόδεμα που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πεζοδρομίου. Γενικές εκσκαφές για την δημιουργία των κατάλληλων υψομέτρων της οδού. Κατασκευή επιχώματος από διαβαθμισμένο θραυστό υλικό λατομείου στις θέσεις διαμόρφωσης πεζοδρομίων, κατασκευή υπόβασης οδοστρωσίας και κατασκευή πλάκας από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20.

Στην οδό Βύρωνος, θα γίνει επίστρωση με προκατασκευασμένους κυβόλιθους εκ' σκυροδέματος, με χαλαζιακή επίστρωση, πάχους 6 εκ., ενώ στις οδούς Δαρειώτου, Αποστολοπούλου και Κ Παλαιολόγου, η τελική επιφάνεια τους θα αποτελείται από μία κεντρική ζώνη, πλάτους περίπου 3.00m, που Θα επιστρωθεί με κυβόλιθους διαστάσεων 1Ox10x7cm, γρανιτικής προελεύσεως, υπόλευκους, με μαύρους κόκκους, πυρίκαυστης επιφάνειας, το υπόλοιπο τμήμα της οδού θα επιστρωθεί με όμοιους κυβόλιθους αλλά διαστάσεων 10χ10χ5cm και θα οριοθετείται με κράσπεδο από yρανίτη, χρώματος γκρι σκούρο, καθαρής διατομής 30χ15χ100 επι με απότμηση ακμής. Επίσης, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών, ώστε να είναι δυνατή και η πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

- Εγκατάσταση αποχέτευσης ομβρίων, η οποία περιλαμβάνει όλα τα δίκτυα, φρεάτια κλπ., που είναι απαραίτητα για την παραλαβή των ομβρίων υδάτων από τους δρόμους και την διάθεση αυτών στο υφιστάμενο ή προβλεπόμενο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου.

- Εγκαταστάση ηλεκτρικών, η οποία περιλαμβάνει τον φωτισμό των δρόμων και της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των αυτόματων ηλεκτρομηχανικών μπαρών ελέγχου κυκλοφορίας. Στα σημεία, που απαιτείται επέκταση του δικτύου προκειμένου για την όδευση των γραμμών τροφοδοσίας θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση της υφιστάμενης πλακόστρωσης και διάνοιξη χάνδακα πλάτους 50 εκ. και βάθους 70 εκ. μέχρι και το κοντινότερο ηλεκτρολογικό φρεάτιο του.

6 σχόλια

  • Απογοητευση
    Απογοητευση Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 17:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Τριπολη, παραμενει μια πολη με χωρις / ημιτελη ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, παλιοδρομους, και καμμια υποδομη για Ποδηλατα.
    Δεν αναφέρομαι στην έλλειψη ποδηλατόδρομων αλλά στην χάλια κατάσταση του οδοστρώματος, εκεί που αυτοκίνητα και μηχανάκια δεν σε υπολογίζουν.
    Τωρα που πληρωνουμε φορους απαιτουμε Καλους Δρομους, Πεξοδρομια και Ποδηλατόδρομους!

  • ΧΑΡΑ ΑΣΕΚΙΔΟΥ
    ΧΑΡΑ ΑΣΕΚΙΔΟΥ Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 09:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ) ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΩΤΕ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ. Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΧΑΣΚΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΟ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΝΕΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΤΙΚΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 16:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστή κίνηση, την ειχε ανάγκη η πόλη!!

  • anonymous
    anonymous Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 23:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Με τόση διαμόρφωση πριν ......τι την χρειαζόμαστε την καινούργια διαμόρφωση; Κάτι δεν πάει καλά! ......Εκλογές γαρ!

  • Ξυπνάτε ρε!!!
    Ξυπνάτε ρε!!! Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Άργησε αλλά πήρε μπροστά!!! Σειρά έχει το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Άρεως, το υπόγειο πάρκινγκ της κάτω αγοράς, η γέφυρα Χεζολίθαρου-Μερκοβουνίου, η μετατροπή του στρατοπέδου σε ναύσταθμο και του Σπανού τα γένια. Άστα ρε Μήtchο, βγάλε καμια φωτογραφία στα κλαρινοπανηγύρια. Τουλάχιστον μην ξεκινήσεις τα σκαψίματα και τα παρατήσεις στη μέση. Χωρτάσαμε έργα, φτάνει.

  • john
    john Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 14:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο έργα ο Μήτσος !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...