Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη δεν ξεχνά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ... (vd)

Η Τρίπολη δεν ξεχνά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ... (vd)

Με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και συνεχίστηκαν στις 11:00 στο Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, στην πλατεία πλέον προσφύγων "Γεώργιος Καραγιάννης", η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρόεδρο της Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Τσιαμούλο, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα του στρατού.

Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του τελευταίου πρόσφυγα Τάσου Μουκάκη που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή.

Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να διατηρηθεί η μνήμη, που μπορεί να πονά, όπως είπε και ο ομιλητής της εκδήλωσης, αλλά όλοι οφείλουμε να την ανακαλούμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, χωρίς να κάνουμε τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προσφορά του πρόσφυγα Γιώργου Καραγιάννη, που δεν ξέχασε τον τόπο που γεννήθηκε και έφτιαξε το μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού για να διατηεί ζωντανή τη μνήμη, και λόγω της προσφοράς του έγινε και η μετονομασία της πλατείας Φιλικών σε πλατεία Προσφύγων-"Γεώργιος Καραγιάννης".

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις και τις δηλώσεις που έγιναν από τον Υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, τον Βουλευτή Αρκαδίας Γ.Παπαηλιού και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα για το μήνυμα της ημέρας.

Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων Μικράς Ασίας στην Τρίπολη

www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...