Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Πράσινο φως" για διαχείριση αποβλήτων κατεδαφίσεων | Οι ενστάσεις κατοίκων, η κοντινή παλιά χωματερή και η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη

"Πράσινο φως" για διαχείριση αποβλήτων κατεδαφίσεων | Οι ενστάσεις κατοίκων, η κοντινή παλιά χωματερή και η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη

© www.kalimera-arkadia.gr

Θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης ΑΕΚΚ & λοιπών στερεών με επικίνδυνων αποβλήτων» ιδιοκτησίας κ. Ηλία Χασάπη, στη θέση «Περιστέρια» έδωσε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στην Τρίπολη.

Μετά από ερωτήσεις του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Κατσίρη, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εξήγησε ότι εκεί θα πηγαίνουν μόνο υλικά από κατεδαφίσεις.

Από το Σύλλογο Φιλικών, στη συνεδρίαση ήταν και μίλησε ο κ. Σελίμης ο οποίος είπε ότι «πρόκειται για την περιοχή του «Πλατώματος» που ήταν ΧΑΔΑ και έχει καταργηθεί ύστερα από δικαστικό αγώνα που έχει κάνει ο Σύλλογος». Επίσης, είπε ότι ο Σύλλογος Φιλικών και ο Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης έχουν ταχθεί αρνητικά και έχουν πάρει αποφάσεις ότι στην περιοχή αυτή δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο, παρά μόνο αποκατάσταση. «Η περιοχή των Φιλικών γειτνιάζει με την περιοχή του Πλατώματος, εφάπτεται με το ΧΑΔΑ, πως θα γίνει η αποκατάσταση και δίπλα θα έχουμε διαχείριση αδρανών; Η περιοχή αυτή όπως λέει και η γνωμοδότηση που έγινε από την υπηρεσία της Υδροοικονομίας αναφέρει ότι έχει υπόγειο υδατικό σύστημα που εντάσσεται στο μητρώο προστατευόμενων περιοχών πόσιμου ύδατος και υπάγεται σε κάποιους περιορισμούς. Η περιοχή είναι ταλαιπωρημένη επί τριάντα χρόνια και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποκατάσταση με πράσινο και πάρκα και δίπλα θα υπάρχουν μπάζα; Ζητάμε την απόρριψη και μη έγκριση περιβαλλοντικών όρων.» τόνισε.

Ο ιδιοκτήτης Ηλίας Χασάπης είπε από την πλευρά του ότι «έχουμε μελετήσει και στόχος απώτερος της περιοχής αυτής είναι η αποκατάσταση. Αυτό θα γίνει. Τα υλικά τα οποία θα διαχειριστούμε εκεί είναι υλικά ΑΕΚΚ, εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, είναι αναλυτικά μέσα στη μελέτη πως θα γίνεται η διαχείριση, πως θα εισέρχονται με έλεγχο, βάσει της νομοθεσίας που είναι πάρα πολύ αυστηρή.

Όσον αφορά τις κατεδαφίσεις, υλικά που δεν θα γίνονται αποδεκτά βάσει της νομοθεσίας, θα επιστρέφονται και δεν θα περιλαμβάνονται. Η ανακύκλωση που θα γίνεται από τις κατεδαφίσεις και εκσκαφές, πέτρες που θα σπάζονται και θα γίνονται χαλίκια, θα επιστέφονται πάλι να επαναχρησιμοποιηθούν, πλαστικά, σίδερα, γυαλιά χαρτιά, θα οδηγούνται σε ειδικούς κάδους στα ρεύματα ανακύκλωσης που ήδη υπάρχουν.

Η περιοχή αυτή δεν θα έχει το παραμικρό αστικό απόβλητο, το παραμικρό βιοαποδομήσιμο, το παραμικρό επικίνδυνο.»

Δείτε το βίντεο στα τελευταία δέκα λεπτά. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...