Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Τρίπολη | Λύση στην αποκατάσταση του σκουπιδότοπου στο "Πλάτωμα" δίνει το πρόγραμμα "Φιλόδημος"!

Τρίπολη | Λύση στην αποκατάσταση του σκουπιδότοπου στο "Πλάτωμα" δίνει το πρόγραμμα "Φιλόδημος"!

Την προοπτική να βρεθεί λύση και να προχωρήσει η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής του "Πλατώματος" στην Τρίπολη φαίνεται ότι δίνει το πρόγραμμα "Φιλόδημος" του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτό έκανε γνωστό ο Αρκάς σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνος Ρουσιάς ο οποίος τόνισε ότι "υπογράφηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ η 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης με τίτλο «Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)» στο πλαίσιο του Άξονα προτεραιότητας «Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της χώρας με κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών για το σκοπό αυτό» του Προγράμματος ΦιλόΔημος.

Η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται έως 24/4/2019 ενώ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της Πρόσκλησης αυξάνεται από τα 25 στα 27 εκ €.

Ο λόγος αυτής της τροποποίησης είναι η ανάγκη φιλοξενίας τριών (3) πρόσθετων ΧΑΔΑ, ένας εκ των οποίων ο ΧΑΔΑ στη θέση «Πλάτωμα» του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για ένα ΧΑΔΑ, του οποίου το έργο της αποκατάστασης (εμπεριέχεται και η δυνατότητα της απαιτούμενης αγοράς γής) δεν υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Η αστοχία υλοποίησης αυτή έθετε σε κίνδυνο το διαχειριστικό κλείσιμο (έως τέλη Μαρτίου 2019) του δηλωμένου ‘ημιτελούς’ (σε ορολογία ΕΣΠΑ) έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έτσι λοιπόν, η σχετική Πρόσκληση του ΦιλόΔημου τροποποιείται, ενισχύεται με πρόσθετους πόρους και έρχεται να δώσει άμεση προοπτική λύσης στο ΧΑΔΑ του Δήμου Τρίπολης. Επανεκκίνηση και νέα ευκαιρία για το περιβάλλον και το Δήμο Τρίπολης είναι αυτό που παρέχεται μέσω της τροποποίησης της Πρόσκλησης και αυτό γίνεται σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τους ΧΑΔΑ αφού δεν είναι επιλέξιμα έργα στο ΕΣΠΑ.

Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι αν δεν υπήρχε τώρα ο ΦιλόΔημος τότε η αστοχία υλοποίησης του ΧΑΔΑ στη θέση «Πλάτωμα» του Δήμου Τρίπολης θα οδηγούσε σε απώλεια Κοινοτικών Πόρων που σχετίζονται με το ‘ημιτελές’ έργο των ΧΑΔΑ Πελοποννήσου."

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουσιας αρκαδια

Το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος αποδεικνύεται και στην περίπτωση των ΧΑΔΑ, ως ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Τρίπολης εν προκειμένω. Δεν θα υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το έργο. Δίνουμε σανίδα σωτηρίας λοιπόν και άμεση προοπτική λύσης στο πρόβλημα. Αυτό γίνεται και συνεχίζει να γίνεται μέσα από τις απολύτως συντονισμένες ενέργειες του Προγράμματος ΦιλόΔημος και της Κυβέρνησής μας.

4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 21:52 Σύνδεσμος σχολίου

  Αν ήταν η ζήλια ψώρα θα είχε γεμίσει ο κόσμος όλος.
  Αντί να είναι υπερήφανος που ένας Αρκάς και δη νέος επιστήμονας τυγχάνει της καθολικής αναγνωρίσεως από το σύνολο των δημοτικών αρχών της χώρας για το πιο καινοτόμο πρόγραμμα που έφτιαξε βγάζει τη μιζέρια και το φθόνο του.
  ίσως να φοβάται την κάθοδο του στις βουλευτικές εκλογές και να υποστηρίζει κανέναν ανύπαρκτο.

 • Έλεος
  Έλεος Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 23:40 Σύνδεσμος σχολίου

  Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο άλλος ζηλεύει ποιος κάνει τις ανακοινώσεις...
  Κάπου να σοβαρευτούμε, πρέπει να είχε αποκατασταθεί αυτη χωματερή εδώ και δεκαετίες. Ντροπή σε όλους όσους ευθύνονται γι αυτή την κατάντια, μικροπολιτικη στο σπίτι σας όχι στις αυλές των δικών μας σπιτιών.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:57 Σύνδεσμος σχολίου

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΈΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο Σ Υ Ρ Ι Ζ Α ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙ '' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Φ Ι Λ Ο Δ Η Μ ΟΣ '' , ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ . ...... ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ .....ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ Α Ρ Ι Ν Ο Ρ Ο Υ Σ Σ Ι Α , ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ! ! ! ΝΑ ΚΑΝΕΙ .......ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ .....ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ! ! ! Π Α Ρ Α Τ Υ Π Ο ΚΑΙ Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ο !!

 • Άκης
  Άκης Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 16:54 Σύνδεσμος σχολίου

  Έχει τη λύση στο τσεπάκι ο Νικολάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...