Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανακοινώσεις Ρουσιά | Πολυχώρος θα δημιουργηθεί στο ιστορικό κτίριο της πρώην ΕΡΑ στην Τρίπολη

Ανακοινώσεις Ρουσιά | Πολυχώρος θα δημιουργηθεί στο ιστορικό κτίριο της πρώην ΕΡΑ στην Τρίπολη

Ένα ιστορικό κτήριο της Τρίπολης, αυτό της «Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης» πρόκειται σύντομα να αποκατασταθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ξανά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον υποψήφιο βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνο Ρουσιά ...  "προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση του κτηρίου, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος με σεβασμό στην ιστορία του κτηρίου και την πορεία του στο χρόνο. Με χώρους-σημεία αναφοράς και με ελκυστικές χρήσεις για τον κόσμο της περιοχής. Το έργο θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ήδη το ενέταξε και μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα.

Ακόμη και στις δύσκολες εποχές, υπάρχουν περιθώρια να γίνει κάτι καλό. Σύντομα θα μπουν σ’ αυτό το κτήριο εργάτες να δουλέψουν. Μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες. Αλλά και κάτι όμορφο θα φτιαχτεί ξανά για την πόλη. Δεν είναι όλα άσχημα. Χρειάζεται επιμονή, σχέδιο και σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο είναι παράδειγμα συνεργασίας κράτους, αυτοδιοίκησης και εκκλησίας, μιας και το κτήριο ανήκει στην Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας. Ήταν με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρου, που παραχωρήθηκε η χρήση στο Δήμο. Είναι από τις πρωτοβουλίες εκείνες που αποδεικνύουν ότι με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση «όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του κράτους που είναι ο ελληνικός λαός»."

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΙΔΙΑ , ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ ......Ο ΡΟΥΣΙΑΣ ! ! ! !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...