Menu
RSS
Πέμπτη, 04/06/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Το κείμενο της μήνυσης που κατάθεσε ο Κώστας Τζιούμης για ανώνυμο δημοσίευμα στο διαδίκτυο

Το κείμενο της μήνυσης που κατάθεσε ο Κώστας Τζιούμης για ανώνυμο δημοσίευμα στο διαδίκτυο

Το πλήρες κείμενο της μήνυσης την οποία κατάθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Τριπόλεως έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Τριπόλεως

Ε Γ Κ Λ Η Σ Η / Μ Η Ν Υ Σ Η

Κωνσταντίνου Τζιούμη του Χρήστου και της Γεωργίας κατοίκου Τρίπολης, οδός Παπαναστασίου αρ. 17.

Κ  Α  Τ  Α

Του διαχειριστή του ιστοτόπου «http://newsarcadia.blogspot.com», ως και κατά παντός υπευθύνου φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συναυτουργού.

------------------------

Στις 14.5.2019 άγνωστοι σε εμένα δράστες, κουκουλοφόροι του διαδικτύου, συνέταξαν και ανάρτησαν στον ιστότοπο http://newsarcadia.blogspot.com ένα καθόλα υβριστικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό και προσβλητικό για την τιμή και την υπόληψή μου κείμενο, το οποίο έφερε τον τίτλο «Παραδέχτηκε την απάτη εις βάρος του ΟΓΑ ο Τζιούμης – επέστρεψε τα χρήματα για να παύσουν οι ποινικές διώξεις…» και τον υπότιτλο «Στο μεγάλο κόλπο των παράνομων συνταγογραφήσεων ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης…». Το ως άνω υβριστικό και δυσφημιστικό «άρθρο» ανέφερε επί λέξει:

«Τον ευνοϊκό νόμο 4312 περί ''καταχραστών'' του δημοσίου έκανε χρήση ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης για την ζημιά που προκάλεσε με τις παράνομες συνταγογραφήσεις στον ΟΓΑ...
Ο κ. Τζιούμης βεβαίωνε σε συνταγολόγια ασφαλισμένων του ΟΓΑ ψευδή παραστατικά ή βεβαίωνε ψευδώς ότι οι ασφαλισμένοι έπασχαν από παθήσεις ενώ στην πραγματικότητα οι ασφαλισμένοι δεν γνώριζαν τις ενέργειές του και δεν είχαν πραγματοποιήσει επισκέψεις στο ιατρείο του.

Στην ουσία ο κ. Τζιούμης, παραδέχτηκε την απάτη κατά του ασφαλιστικού φορέα και επέστρεψε τα χρήματα για να παύσει στην ουσία η ποινική του δίωξη. Ένας νόμος σωτήριος για τους "καταχραστές" του δημοσίου παρόμοιος με αυτόν του περί ευθύνης υπουργών.

Στην πραγματικότητα ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, αφού πιάστηκε στην «φάκα» προσκόμισε στο δικαστήριο το παράβολο επιστροφής των χρημάτων και έπαυσε η δίωξη για ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ΄ εξακολούθηση αφού ο ασφαλιστικός φορέας (ΟΓΑ)  ως παθόντας ικανοποιήθηκε πλήρως με την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του.

Ο ίδιος ο κ. Τζιούμης την ημέρα που εκδικαζόταν η υπόθεση προκειμένου να αποφύγει τη δημοσιότητα απέφυγε να παραστεί στο δικαστήριο και επέλεξε να παραστεί μόνο ο πληρεξούσιος δικηγόρος του.

Πλέον τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, μετά και την επίσημη παραδοχή του στο δικαστήριο για την «απάτη» εις βάρος του ασφαλιστικού φορέα.».

Ακριβώς κάτω από το κείμενο αυτό, παρατίθενται αυτούσια φωτοτυπικά αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας και η πρώτη σελίδα της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης με σβησμένα κάποια ονόματα, όπου εμφανίζεται μόνο το όνομά μου, ως κατηγορούμενου.

Επειδή με το κείμενο, το οποίο στις 14.5.2019 άγνωστοι σε εμένα δράστες συνέταξαν και διέρρευσαν στο διαδίκτυο με συκοφάντησαν ψευδώς κατ’ εξακολούθηση ισχυριζόμενοι για εμένα ειδικότερα ότι το Ποινικό Δικαστήριο έπαυσε την εις βάρος μου ποινική δίωξη με το αιτιολογικό ότι εγώ κατέβαλα στον παθόντα ασφαλιστικό φορέα (ΟΓΑ) το φερόμενο ποσό της ζημίας του, ενώ η αλήθεια είναι, όπως προκύπτει από την ανάγνωση του σκεπτικού της ποινικής αποφάσεως, ότι εγώ απηλλάγην της εις βάρος μου ποινικής κατηγορίας με το αιτιολογικό ότι δεν τέλεσα το ποινικό αδίκημα που μου αποδίδετο. Με άλλα λόγια, το ποινικό Δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος για το οποίο ασκήθηκε η ποινική δίωξη εις βάρος μου, κηρύσσοντάς με ΑΘΩΟ για το λόγο αυτό.  

Έτσι διατυπωμένο, όμως, το άνανδρο αυτό κείμενο, αποτελεί ψευδή αναφορά ψευδούς περιστατικού.

Οι δε μηνυόμενοι / συντάκτες και διακινητές του κατάπτυστου κειμένου, με το εν λόγω κείμενο με συκοφάντησαν ψευδώς, κατ’ εξακολούθηση αφού ενώπιον τρίτων προσώπων (το έντυπο περιήλθε σε γνώση αορίστου αριθμού προσώπων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα – γνωστό βοθροblog «αγνώστων» κουκουλοφόρων) διέδωσαν και ισχυρίστηκαν για εμένα, εν γνώσει τους, ψευδή γεγονότα, που θίγουν την προσωπικότητά μου, την ηθική και επαγγελματική μου υπόσταση, καταφανώς δε βλάπτουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου.

Επειδή οι μηνυόμενοι γνώριζαν ότι όλοι οι ισχυρισμοί τους αυτοί ήταν ψευδείς και είχαν δόλο ως προς την αναλήθεια όλων των ισχυρισμών τους, γνώριζαν επίσης ότι με τους εν λόγω ισχυρισμούς του έβλαπταν την τιμή και την υπόληψή μου. Ο κύριος, όμως σκοπός τους, είναι ο πολιτικός μου αφανισμός και η πολιτική μου εξόντωση, αφού τα συγκεκριμένα ψεύδη δημοσιοποιούνται μόλις 12 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, κατά τις οποίες είμαι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου Τρίπολης. Είναι αυταπόδεικτο και δεδομένο ότι οι εν λόγω «κύριοι» εκτελούν συμβόλαιο δολοφονίας χαρακτήρα.

Επειδή, πέραν των παραπάνω, οι άγνωστοι δράστες διέπραξαν και το ποινικό αδίκημα που  τυποποιείται στο άρθρο 22 του Ν 2472/1997 και δη τις παρ. 4 και 6 αυτού σύμφωνα με τις οποίες: «… 4. Όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική  ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις…. 6. Αν ο υπαίτιος των πράξεων των παρ. 1 έως 5 του παρόντος άρθρου είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος, ή να βλάψει τρίτον, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα (10) ετών καί χρηματική ποινή τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων (2.000.000) δραχμών έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών». Στην προκειμένη περίπτωση, ο διαχειριστής του εν λόγω ιστοτόπου με πρόθεση γνωστοποίησε σε αόριστο αριθμό προσώπων έγγραφα που αφορούν στην συγκεκριμένη ποινική δικογραφία και ποινική δίωξη, χωρίς τη συναίνεσή μου ή άδεια της αρμόδιας Αρχής, έγγραφα που με κάποιον τρόπο περιήλθαν στην κατοχή του, έχοντας επιπλέον προφανή σκοπό να με βλάψει πολιτικά και να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλους παράνομο περιουσιακό όφελός, ως εκ τούτου το εν λόγω αδίκημα της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έχει τελεστεί από τον/τους δράστες στην κακουργηματική του μορφή.

Γ Ι Α   Τ Ο Υ Σ   Λ Ο Γ Ο Υ Σ   Α Υ Τ Ο Υ Σ

ΕΓΚΑΛΩ / ΜΗΝΥΩ τους ως άνω αναφερόμενους για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφημήσεως κατά συρροή και εξακολούθηση, της εξύβρισης και της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα  και ζητώ την κατά νόμο δίωξη και τιμωρία τους.

ΔΗΛΩΝΩ ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων, με αίτημα τη χρηματική μου ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που έχω υποστεί από την αξιόποινη συμπεριφορά των μηνυομένων για το συμβολικό ποσό των 44,00 ΕΥΡΩ, επιφυλασσόμενος όπως διεκδικήσω το υπόλοιπο ποσό στα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια.

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ: 

  1. Ακριβές αντίγραφο της υπ’ αριθμ. 587/2015 Αποφάσεως του Τριμελούς Πλημ/κειου Τρίπολης.
  2. Το επίμαχο δημοσίευμα και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα της ποινικής δικογραφίας.

ΖΗΤΩ  αντίγραφο της παρούσας μηνύσεως.

Τρίπολη, 15 Μάη 2019

Μετά  Τιμής          

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...