Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομαλά διεξήχθη ο ανοιχτός διάλογος για τον Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο που διοργάνωσε η παράταξη Βόσνου

Ομαλά διεξήχθη ο ανοιχτός διάλογος για τον Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο που διοργάνωσε η παράταξη Βόσνου

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019  στο Μεγάλο Καφενείο πραγματοποιήθηκε η 2η συγκέντρωση στο πλαίσιο του  ανοιχτού δημόσιου διαλόγου που διοργάνωσε η παράταξη μας, με θέμα τον ¨Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο¨ .

Οι θεματικοί άξονες οι οποίοι συζητήθηκαν ήταν ο Ψηφιακός Δήμος, ο Πράσινος (Green) και ενεργειακός Δήμος, η Έξυπνη πόλη (Smart City), η μείωση δημοτικών τελών και η κοινωνική πολιτική.

Ο Δημήτρης Βόσνος κατά την εναρκτήρια ομιλία του πριν ξεκινήσει ο διάλογος ανέφερε για το θέμα του ψηφιακού δήμου την ευκολία που θα έχει ο δημότης στον τρόπο μεταφοράς του αιτήματός του μέσα από παραδείγματα άλλων Δήμων που υλοποίησαν τέτοια προγράμματα με επιτυχία. Το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στο Δήμο μέσα από μια συνεργασία.
Συγκεκριμένα είπε:
¨ Η παράταξή μας κινητοποιήθηκε αμέσως πρώτη και θα πρέπει να στηρίξουμε το πανεπιστήμιο γιατί είναι πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου¨

Αξιοποιούμε και την πρόταση του συλλόγου εστιατόρων με την τοποθέτηση συστήματος ψηφιακής ξενάγησης με διαδραστικό χάρτη.

Επίσης αναφέρθηκε η τοποθέτηση ψηφιακού συστήματος ειδοποίησης δημοτών σε κάθε σπίτι σε περίπτωση κινδύνου, με παράδειγμα την μεγάλη καταστροφή στο άτυχο Μάτι που στοίχισε τη ζωή πολλών συμπολιτών μας.

Όσον αφορά τον πράσινο και ενεργειακό δήμο πρέπει να δοθεί έμφαση στα θέματα της καθαριότητας να λύνονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι δαπάνες του οδοφωτισμού θα πρέπει να μειωθούν με την αντικατάσταση των λαμπτήρων  με led  ώστε να έχουμε μείωση δημοτικών τελών και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας μπορεί να γίνει σε λιγότερο από δυο χρόνια.

Το θέμα της ανακύκλωσης μας έχει απασχολήσει πολύ σαν παράταξη και πρέπει να δώσουμε στο δημότη κίνητρα, όπως ανταποδοτικά κουπόνια και να γίνει μοίρασμα κάδων κομποστοποίησης.

Η ΄ έξυπνη πόλη΄ εμπλουτίζεται με στοιχεία όπως σύστημα παρακολούθησης  ελεγχόμενης στάθμευσης, ηλιακά παγκάκια και πολλά άλλα.

Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική του Δήμου πρέπει να γίνει μείωση των δημοτικών τελών, ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι και δημιουργία δομών κοινωνικού συσσιτίου.

Ο κ. Βόσνος τόνισε ότι :

΄ Πρέπει η κοινωνία να λειτουργεί ανθρώπινα και να καλύπτει τέτοιες ανάγκες. Φιλοδοξώ να πραγματοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα με τον καλύτερο τρόπο και αποτέλεσμα ΄  

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος  που παρευρέθηκε στην συγκέντρωση ανέφερε ότι:
¨Σήμερα άκουσα πολύ σοβαρά πράγματα . Κανένας άλλος συνδυασμός δεν έχει μιλήσει για ψηφιακή πολιτική.  Ο Δημήτρης Βόσνος μπορεί να είναι για την Τρίπολη ένας πρακτικός και ωφέλιμος Δήμαρχος¨

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζαρακοβίτης  τόνισε ότι ο κ. Βόσνος είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που έχει υλοποιήσιμο πρόγραμμα για ψηφιακή πολιτική  και με χρονοδιάγραμμα:
¨Το ψηφιακό περιβάλλον είναι προς όφελος του πολίτη¨.
Τέλος ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπένος ανέφερε την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας σε γεωργία και κτηνοτροφία, στην πρόληψη,  με εντοπισμό ασθενειών, σε καλλιέργειες και ζώα.

Γενικά ο διάλογος στην συγκέντρωση ήταν ουσιαστικός ,στηρίχτηκε πάνω σε επιχειρήματα και οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν από την παράταξη ¨για την Τρίπολη¨  που τόσο στηρίζεται πάνω στην άποψη των δημοτών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...