Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Καρμανιόλα" η διασταύρωση προς το Παράλιο Άστρος

"Καρμανιόλα" η διασταύρωση προς το Παράλιο Άστρος

Για σημείο καρμανιόλα κάνει λόγο ανάρτηση του astrosparalio.gr σχετικά με τη διασταύρωση των οδικών αρτηριών Άργους-Λεωνιδίου και Άστρους-Παραλίου Άστρους.

Ειδικότερα, γράφει: "«Επί τον τύπον των ήλων»: Επαναφέρουμε άρθρο που το είχαμε γράψει το 2011, πέρασαν 9 χρόνια και «μηδέν εις το πηλίκον» (πλην μικροβελτιώσεων) για τη διασταύρωση των οδικών αρτηριών Άργους-Λεωνιδίου και Άστρους-Παραλίου Άστρους, βλέπε χάρτη. Το καλοκαίρι μπήκε με φόρα, έχουμε πολύ κόσμο στη περιοχή αυτή την εποχή και όποιος διαβαίνει την προαναφερόμενη διασταύρωση «μαρτυράει!!» για να τη διαβεί.

Εισαγωγικό σημείωμα: Παραθέτουμε αυτολεξεί καίριο σχόλιο αναγνώστη-επισκέπτη του www.astrosparalio.gr από το «κυτίο παραπόνων» : –Η διασταύρωση των οδικών αρτηριών Παραλίου Άστρους-Άστρους και Άργους-Λεωνιδίου, δεν έχει φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας και είναι επικίνδυνη-.

Ο χαρακτηρισμός καρμανιόλα αποδίδει στο ακέραιο!! την επικινδυνότητα της παραπάνω αναφερόμενης διασταύρωσης.

Μία επιτόπια αυτοψία είναι ικανή να δώσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, όταν τα αυτοκίνητα συνωστίζονται διαγκωνιζόμενα να περάσουν την επίμαχη διασταύρωση με τον ολοένα και πιο ορατό κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα. Μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα είναι εντονότατο, αν μάλιστα ακολουθείς και τα προβλεπόμενα από τον ΚΟΚ, θα διαβείς τον Ρουβικώνα των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους του ΥΠΕΧΩΔΕ, η λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης σε έναν κόμβο για τον οποίο πληρούνται οριακά τα κυκλοφοριακά κριτήρια για την τοποθέτησή της μειώνει μεν την κυκλοφοριακή ικανότητα της διασταύρωσης αυξάνει δε την οδική ασφάλεια.  

Πρόταση: Οι εμπλεκόμενοι φορείς, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους, να μεριμνήσουν το ταχύτερο δυνατό για την τοποθέτηση φαναριών (πράσινο–κόκκινο) ρύθμισης της κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδικών αρτηριών: Παραλίου Άστρους–Άστρους και Άργους–Λεωνιδίου."

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 12:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά ρε παιδιά την...καρμανιόλα! Ίσα-ίσα που υπάρχει ορατότητα και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το μόνο πρόβλημα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι κάποιες φορές, πολύ σπάνια όμως, κυρίως το καλοκαίρι, όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση στο ρεύμα από Άργος ή από Λεωνίδιο, που θα πρέπει να περιμένουν αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν από μεσόγειο προς παράλιο ή αυτοί που ερχόμενοι από Άργος ή Τρίπολη θέλουν να στρίψουν αριστερά για παράλιο. Λίγη προσοχή θέλει. Σιγά την καρμανιόλα. Υπάρχουν πάρα πλλά άλλα σημεία που πραγματικά είναι καρμανιόλες γιατί δεν υπάρχει καθόλου ορστότητα. Βγείτε και λίγο εκτός Αρκαδίας να δείτε τι γίνεται

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 23:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ποιο ασφαλή είναι να γίνει κυκλικός κόμβος .τα φανάρια είναι πιο επικίνδυνα.

  • Kpsarros7@gmail.com
    Kpsarros7@gmail.com Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 12:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Επισκέπτομαι περνώ την αρτηρία 45 περίπου χρόνια.
    Αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι ή οδηγοί τηρούν τούς
    Κανόνες οδικής κυκλοφορίας με πολύ ευλάβεια
    Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση γιατί δέν το βλέπεις αυτό παντού.Όσο για φανάρια νομίζω αργά ή γρήγορα θα τοποθετηθούν!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...