Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνταξιοδότηση Παπα-Κώστα Λαμπίρη, εφημέριου Αγίας Σοφίας Κυνουρίας

Συνταξιοδότηση Παπα-Κώστα Λαμπίρη, εφημέριου Αγίας Σοφίας Κυνουρίας

Πέρασαν κιόλας 40 χρόνια από τη μέρα εκείνη που η Χάρις του Θεού, προσέφερε στην κοινότητά μας μια ξεχωριστή ευλογία: την τοποθέτηση του Ιερέα Κωνσταντίνου Λαμπίρη, του αγαπημένου μας παπα-Κώστα, στη θέση του εφημέριου της μικρής αλλά ευλαβικής ενορίας μας!

Ο Κωνσταντίνος Λαμπίρης, παιδί δυο ιδιαίτερα αγαπημένων συγχωριανών μας, του μπάρμπα Φίλιππα Λαμπίρη και της θεια-Μαργώς, ξεχώρισε από μικρός για την εργατικότητα, την τιμιότητα, την ευλαβικότητα και τη βαθιά πίστη του. Ήταν εμφανές ότι ο Θεός είχε το δικό του -ξεχωριστό- σχέδιο για τον νεαρό -τότε- Κωνσταντίνο. Ούτε η Αμερική, με τον πλούτο και τη ξεχωριστή λάμψη της μπόρεσε να τον θαμπώσει και να τον εκτρέψει από τον δρόμο που η Σοφία του Αγίου Πνεύματος είχε σχεδιάσει γι’ αυτόν.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ιερατικά του καθήκοντα, ο παπα-Κώστας αφοσιώθηκε σ’ αυτά με ιδιαίτερο ζήλο.

Επιγραμματικά, λόγω της στενότητας του χρόνου, θα αναφερθούμε σε ένα μικρό κομμάτι του πλούσιου έργου του και συγκεκριμένα:

  • Στη συντήρηση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας που σήμερα έχει φτάσει στο αρτιότερο επίπεδο από την ίδρυσή της
  • Στη συντήρηση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων και του περιβάλλοντος χώρου
  • Στην δημιουργία και ανάδειξη του παρεκκλησίου του Αγίου Σάββα
  • Στην αναβάθμιση και επέκταση του χώρου του κοιμητηρίου
  • Στην κατασκευή βοηθητικών έργων όπως ο οικίσκος στους Αγίους Αναργύρους
  • Και φυσικά στην κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση

Το ακόμα σημαντικότερο πνευματικό έργο του μπορεί να μετρηθεί επακριβώς μόνο με το μέτρο του Θεού. Η αγάπη όμως και η εκτίμηση των συγχωριανών του καθώς και των κατοίκων των γειτονικών χωριών, που τόσα χρόνια διακονεί πνευματικά, είναι μια ισχυρή απόδειξη πως η 40χρονη ποιμαντική προσπάθεια του ιερέα μας έχει δώσει, και θα συνεχίσει να δίνει, πλούσιους καρπούς.

Ο παπα-Κώστας πορεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια με «όπλο» όχι μόνο τον εκκλησιαστικό λόγο αλλά και το χριστιανικό παράδειγμα. Δεν ήταν μόνο ο πνευματικός πατέρας στην εκκλησία, αλλά και ο πολύτιμος βοηθός στο χωράφι την ώρα της ανάγκης, ο φίλος στο καφενείο της ώρα της ξεκούρασης, ο συμπαραστάτης στο νοσοκομείο την ώρα της δοκιμασίας.

Οι Αγιασοφίτες πιστεύουμε ακράδαντα πως η διοικητική πράξη της συνταξιοδοτήσεως σε καμία περίπτωση δεν θα σημάνει τη διακοπή του ποιμενικού έργου του ιερέα μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ιεροσύνη είναι ισόβια, εκπορεύεται από τον Θεό και στέκει πέρα και πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα.

Είμαστε σίγουροι πως ο αγαπητός μας παπα-Κώστας, ως σύγχρονος Σίμων Κυρηναίος, θα συνεχίζει να πορεύεται δίπλα μας στον δρόμο που τελικά οδηγεί στην Ανάσταση.

Να είναι τα έτη του πολλά κι ευλογημένα! 

Με σεβασμό και αγάπη,

Πέτρος Χ. Αντωνάκος   

     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...