Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μ. Σκαντζός για το δρόμο – «καρμανιόλα» στο Άστρος: «Επί 9 χρόνια δεν έκανε τίποτα η προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Δεν πρέπει να απολογηθούν;» (vd)

Μ. Σκαντζός για το δρόμο – «καρμανιόλα» στο Άστρος: «Επί 9 χρόνια δεν έκανε τίποτα η προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Δεν πρέπει να απολογηθούν;» (vd)

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σ’ ένα 21χρονο παιδί, άνοιξε νέο κύκλο συζητήσεων για το δρόμο – «καρμανιόλα», από το Άστρος προς το Λεωνίδιο.

Για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε – με συνέντευξή του – ο Μανώλης Σκαντζός, ο οποίος στο παρελθόν διατέλεσε Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας, ενώ τώρα είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο κ. Σκαντζός αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του παιδιού που χάθηκε στην άσφαλτο.

Στη συνέχεια, αυτό που υπογράμμισε είναι ότι «τη βασική ευθύνη έχουμε οι πολίτες. Όλα τα τροχαία που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο δρόμο είναι από εμάς τους ντόπιους».

Για το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, είπε ότι έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για τη συντήρηση, ενώ για τα έργα αρμόδια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Σκαντζός εξήγησε ότι αυτό είναι ένα κομμάτι του Ανατολικού Άξονα Πελοποννήσου, που ξεκινά από το Άργος και καταλήγει μέσω της Κυνουρίας στη Μονεμβάσια.

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας άσκησε δριμύτατη κριτική στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή, λέγοντας ότι πήγε και έριξε εκατομμύρια ευρώ στο κομμάτι «Φωκιανός – Κυπαρίσσι», ενώ δεν έκανε τίποτα για τα τμήματα του δρόμου με μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, από το Άργος ως το Άστρος και εν συνεχεία από το Άστρος ως το Λεωνίδιο. «Ήταν εγκληματικό λάθος να πέσουν τόσα χρήματα εκεί στο Φωκιανός - Κυπαρίσσι, ενώ στους δρόμους μέχρι το Ξηροπήγαδο και μέχρι το Λεωνίδιο, που έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα, η Περιφέρεια δεν έκανε τίποτα».

Επιπλέον, διέψευσε ότι η Περιφέρεια είχε χρηματοδοτήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή της Βόρειας Κυνουρίας για έργα στο δρόμο αυτό και τόνισε ότι ο Δήμος –τότε- είχε προβλέψει στο τεχνικό του πρόγραμμα έργα στον κόμβο της Ραχούλας που δεν προχώρησαν λόγω ζητημάτων που αφορούσαν τις απαλλοτριώσεις.

«Η παράταξη Τατούλη και ο κ. Γιαννακούρας μιλούν συνέχεια για τα μικρά έργα στα χωριά. Γι’ αυτό το δρόμο που χάνονταν ανθρώπινες ζωές τι έκαναν; Δεν πρέπει να απολογηθούν; Τώρα κρύβονται, δεν παρουσιάζονται, διότι ξέρουν ότι δεν έκαναν τίποτα» είπε.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Την προσεχή Δευτέρα, φορείς και πολίτες θα κλείσουν συμβολικά το δρόμο «Άστρους – Λεωνιδίου». Ο κ. Σκαντζός είπε ότι είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαμαρτυρηθεί, όμως συμπλήρωσε ότι πρώτα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τη δική μας παραβατικότητα και επιπλέον να διεκδικήσουμε έργα στα επίμαχα τμήματα του δρόμου.

 

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στη συνέχεια, ο κ. Σκαντζός μίλησε για τα έργα που σχεδιάζει η Περιφέρεια, λέγοντας ότι υπήρξε μέριμνα από την πρώτη στιγμή.

Η Περιφέρεια προχωρά στην επικαιροποίηση της μελέτης για την παράκαμψη του Ξηροπηγάδου που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με 15.000.000 ευρώ.

Επίσης, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας ο κόμβος της Ραχούλας και ο ηλεκτροφωτισμός της μεγάλης ευθείας προς το Παράλιο Άστρος.

Από το Άστρος και μετά, έχουν δεσμευτεί 1.500.000 για έργα βελτίωσης και άλλα 3.500.000 ευρώ για έργα στο τμήμα «Τυρός – Λεωνίδιο».

Συνολικά, σχεδιάζονται έργα 25.000.000 ευρώ για έργα στον Ανατολικό Άξονα από την πλευρά της Περιφέρειας.

 

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

Ακόμα, ο κ. Σκαντζός είπε ότι ίσως μια λύση που θα εξεταστεί είναι μια παρακαμπτήρια οδός, στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, που έγινε το τροχαίο δυστύχημα. Όμως κι αυτή είναι μια λύση η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρωθεί.

 

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Έως ότου όμως γίνουν οι μεγάλες αυτές παρεμβάσεις, πρέπει να προηγηθούν άμεσα κάποιες προσωρινές λύσεις, για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές σε αυτό το δρόμο.

Την Δευτέρα 24/8/2020 έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην οποία θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση αυτή θα προταθούν τεχνικές λύσεις για παρεμβάσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια.

Ο κ. Σκαντζός μίλησε για την ανάγκη μεγαλύτερης αστυνόμευσης και ενδεχομένως να μπουν κάμερες που θα καταγράφουν την κίνηση.

 

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

4 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 14:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή ο κ.Σκατζος είναι πρωτοεμφανιζομενος στα κοινά ;Ας σοβαρευτείτε όλοι παρακαλώ δεν απευθύνεστε σε ανεγκέφαλους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 20:47 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ??

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 20:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα 400.000 ευρώ της Περιφέρειας για κυκλικό κόμβο στο σημείο αυτό τί τα έκαναν Σκαντζός και Μαντας ;;;;;;;; Αστα Σκαντζε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ πόσο πίεσες και τι έκανες για τον δρόμο την εποχή που ήσουν δήμαρχος. Αλλά ωραία η κριτική για τους άλλους. Μάλιστα βγάζεις ένα προσωπικό μένος που δεν είναι καλό.. άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η προσωπική να το έχεις κατά νου. Και κοίτα τι θα κάνετε εσείς τώρα αφού έχετε την εξουσία και είστε όπως λέτε καλύτεροι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...