Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας | Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας | Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Κατόπιν του νέου Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ., βάσει του οποίου προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο μας από Παρασκευή 18-09-2020 έως και Κυριακή 20-09-2020, της Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που κηρύσσει την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασία, της ανακοίνωσης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για κήρυξη έκτακτης ανάγκης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση, να προγραμματιστούν και να συντονιστούν οι ενέργειες του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για κάθε ενδεχόμενο που θα προκύψει.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος επεσήμανε τα σημεία όπου χρήζουν άμεσης παρέμβασης για καθαρισμό ρεμάτων. Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας με παρεμβάσεις στις Κοινότητες Μελιγούς και Άστρους.

Οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (απόφαση Δ.Σ. 256/2019) είναι οι εξής:

Τα μηχανήματα έργου και τα οχήματα του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Έγινε απόφραξη στις υφιστάμενες διόδους διαφυγής των νερών προς τη θάλασσα στην παραλιακή ζώνη, από τις Πόρτες ως του Μπαταρόλα.

Συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ. σε συνεργασία με συνεργεία του Δήμου, διενήργησαν καθαρισμούς φρεατίων σε Παράλιο Άστρος, Άστρος, Μελιγού, Άγιο Ανδρέα, Κορακοβούνι και Άγιο Πέτρο.

Υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου καθαρίζουν από φερτά αντικείμενα, καλάμια και χόρτα τα ρέματα, ενώ παράλληλα καθαρίστηκε το αντιπλημμυρικό Δολιανών καθώς και το ρέμα πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Δολιανών.

Απομακρύνθηκαν από τις παραλίες αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για πρόκληση ατυχήματος (αλλαξιέρες, διάδρομοι πρόσβασης ΑΜΕΑ, το σύστημα SEATRAC).

Ενημερώθηκαν εγγράφως οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου μας για τα μέτρα  που πρέπει να λάβουν.  

 Συμβαδίζουμε με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και φροντίζουμε για την ασφάλιση των πορτών και των παραθύρων ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων δεν βγαίνουμε έξω, αλλά μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Είμαστε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...