Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει της κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είναι σε ισχύ από το βράδυ της Πέμπτης 14-01-2021 διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κατσή Δημήτρη βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση έχοντας προετοιμάσει το στόλο των οχημάτων του Δήμου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους των ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου μας ενημερώνονται για την καιρικές συνθήκες που επικρατούν ενώ τους έχουν ήδη προμηθεύσει με αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού. Παράλληλα καθαρίζονται τα φρεάτια στις πεδινές Κοινότητες για την απορροή των υδάτων στη θάλασσα.

Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών να προμηθευτούν υλικό θέρμανσης, τρόφιμα και εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού.

Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι να μεριμνήσουν για τροφή και νερό για τα ζώα τους.

Κατά τη διάρκειας της χιονόπτωσης διατηρείστε ζεστό το σπίτι και παραμείνετε μέσα όσο μπορείτε.

Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές. Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.

Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Οι κάτοικοι των παραλιακών περιοχών αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Επειδή τα καιρικά φαινόμενα μεταβάλλονται διαρκώς, φροντίστε να ενημερώνεστε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Είμαστε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/epideinosi-toy-kairo...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...