Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Αναβλήθηκε γνωμοδότηση για ανεμογεννήτριες στα Βέρβενα Κυνουρίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Αναβλήθηκε γνωμοδότηση για ανεμογεννήτριες στα Βέρβενα Κυνουρίας

Το περιφερειακό συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: “Εγκατάσταση και λειτουργία Α.Σ.Π.Η.Ε. ισχύος 10,4 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού”, στη θέση ‘Άγιος Παντελεήμονας’ της ΤΚ Βερβένων του Δ. Βόρειας Κυνουρίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ΕΝΕΡΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος σημειώνει: «Υπάρχει θετική εισήγηση από την υπηρεσία μας για πάρκο με 4 ανεμογεννήτριες. Δεν έχει εκφραστεί κάποια αντίθετη γνώμη από φορέα ή συμβούλιο. Είχε ξεκινήσει η υπόθεση το 2007, οπότε υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, υπήρξε νέα εισήγηση το 2009, όταν επανήλθε η ίδια εταιρεία και λόγω ελλείψεων στη ΜΠΕ υπήρξε εισήγηση αναβολής λήψης απόφασης και επανέρχεται σήμερα, ζητώντας να εγκαταστήσει 4 ανεμογεννήτριες. Η υπηρεσία μας εισηγείται θετικά με μια σειρά από προϋποθέσεις για υπόγεια καλώδια, να μην γίνει ασφαλτόστρωση και να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε: «Πρέπει να έχουμε εγγράφως την άποψη της τοπικής κοινωνίας. Δεν μπορεί όμως να συνεχίσει αυτή η αδει0οδ΄τηση όταν υπάρχει κορεσμός από αιολικά πάρκα.»

Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «είναι καθοριστικός ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών, αλλά το θέμα είναι 40 ημέρες στον «αέρα». Δεν έχω αντίρρηση να αναβληθεί το θέμα και να ζητηθεί εγγράφως την άποψη της τοπικής κοινωνίας και ανάλογα να αποφασίσουμε κι εμείς.»

Το θέμα εν τέλει αναβλήθηκε.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...